V petek, 31. januarja, si bom ob 15.00 v Kosovelovem domu Sežana ogledali film Mačje pokopališče (Pet Sematary, rež. Kevin Kölsch, Dennis Widmyer, 2019).

Tokrat bo Filmšula potekala v povezavi s projektom Beremo in gledamo. Najprej si bomo ogledali film v veliki dvorani, po filmu pa sledi pogovor z Rokom Govednikom in Nežo Lipanje v Srednji dvorani. Če ste film že gledali, lahko pridete tudi samo na pogovor po filmu. Primerjali bomo film in kultno knjigo slavnega ameriškega pisatelja grozljivk Stephena Kinga.  Zato vabljeni tudi k branju knjige.

O filmu:  Zdravnik Louis Creed se z ženo ter otrokoma preseli iz velikega mesta na mirno podeželje. Ko se družina nastani v veliki hiši, kmalu spozna, da je blizu njihovega novega doma nenavadno pokopališče za domače živali, ki stoji na posvečenem kraju starodavnega staroselskega grobišča. Ko njihovega mačka Churcha zbije tovornjak, se Louis odloči, da bo hčerinega ljubljenčka pokopal na skrivnostnem pokopališču. V tragičnem sosledju grozljivih dogodkov Creedovi kmalu spoznajo, da je smrt včasih boljša možnost.

Share on FacebookPrint this pageTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest
(Visited 20 times, 2 visits today)
Dostopnost