Skoči na glavno vsebino

Projekti mobilnosti lahko trajajo 1 ali 2 leti in organizacije lahko zaprosijo za dotacijo za izvedbo katerekoli izmed navedenih mobilnosti:

  1. UČNA MOBILNOST DIJAKOV (možnost lahko izkoristijo tudi dijaki, ki so pred kratkim zaključili usposabljanje ali šolanje – usposabljanje morajo izvesti v času 1 leta po zaključku šolanja):
  • praktično usposabljanje dijakov v tujini (na izobraževalni ustanovi ali podjetju) v obdobju od 2 tednov do 3 mesecev,
  • ErasmusPro: dolgotrajno praktično usposabljanje dijakov v tujini (na izobraževalni ustanovi ali podjetju) v obdobju od 3 do 12 mesecev (NOVO v 2018);
  1. MOBILNOST ZAPOSLENIH:
  • izvedba poučevanja in/ali usposabljanja na sorodni organizaciji PIU v tujini oz. vabljen predavatelj iz tujine v Sloveniji,
  • usposabljanje zaposlenih ( v obliki delovne prakse ali izobraževalnega obiska na delovnem mestu/obdobij opazovanja (»job shadowing«) v tujini v podjetju ali kateri koli drugi PIU organizaciji).

Šolski center Srečka Kosovela Sežana v šolskem letu 2019/20 nadaljuje z dvoletnim projektom mobilnosti Usposobljeni za prihodnost, v okviru katerega je bilo v letu 2018/19 izvedenih 31 mobilnosti dijakov in profesorjev, letošnjo jesen pa 11 mobilnosti dijakov in 2 mobilnosti profesorjev.  V okviru projekta Usposobljeni za prihodnost je na voljo še nekaj sredstev, ki bodo porabljena do konca meseca maja 2020, ko se projekt zaključi.

Ker je bila Šolskemu centru Srečka Kosovela Sežana dodeljena Listina za mobilnost PIU, smo z razpisom 2019 pridobili še dodatnih 56 dotacij za obdobje 2 let. V okviru projekta Vizija prihodnosti v šol. letu 2019/20 razpisujemo:

  • 6 dotacij za usposabljanje/poučevanje osebja,
  • 18 dotacij za dvotedensko praktično izobraževanje dijaki namenjeno dijakom tretjih letnikov programa aranžerski in ekonomski tehnik v času obvezne prakse,
  • 1 dotacijo ERASMUS PRO (trimesečna praksa v tujini) namenjeno dijakom, ki so pravkar zaključili izobraževanje.

Vse zainteresirane vabim, da se prijavijo z vlogo, Europass življenjepisom in motivacijskim pismom najkasneje do 5. 12. 2019 na elektronski naslov erasmuskosovel@gmail.com . Vlogi priložite še sken osebnega dokumenta in kartico zdravstvenega zavarovanja za tujino.

Učitelji si lahko za usposabljanje/poučevanje izberejo katerokoli partnersko šolo, s katero sodelujemo ali smo sodelovali.

Maja Prešeren, Erasmus koordinatorka

(Visited 652 times, 1 visits today)
Dostopnost