Skoči na glavno vsebino

Več znanja za več turizma

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava.

Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah, kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti.

Dijaki in dijakinje na temo razvoja turizma izdelajo raziskovalne naloge in jih predstavijo na turistični tržnici.

Mednarodni festival 2023

  1. mednarodni festival Več znanja za več turizma

Turistična zveza Slovenije, Zavod RS za šolstvo in Center RS za poklicno izobraževanje razpisujejo 20. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM, saj sta šport in rekreacija pomemben segment turističnega sektorja. Z letošnjo temo želimo udeležence festivala spodbuditi, da v okviru naštetih prireditev ali v okviru tradicionalnih športnih prireditev v kraju, razmislijo, kako prireditev dopolniti oziroma popestriti s turistično ponudbo za mlade ljudi, pa najsi gre za tekmovalce ali obiskovalce oziroma turiste.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z raziskovalno nalogo:

MLADI SKUPAJ ZMOREMO: mentorica, Maja Prešeren

Mednarodni festival 2022

  1. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo .

Tema letošnjega 19. mednarodnega tekmovanja Več znanja za več turizma je VODA IN ZDRAVILNI TURIZEM. V sklopu teme so se srednješolci in študentje v nalogah osredotočili na zdravilne učinke vode ter turistične produkte, v katerih so v ospredje postavili dogodivščine ob/na vodi. Mladi so raziskovali tudi zdravilne izvire, terme in toplice.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria, ki bo letos potekalo nekoliko drugače.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z raziskovalno nalogo:

SOŠKI TEAMBUILDING: mentorica, Mojca Železnik Buda univ. dipl. ekon.

Mednarodni festival 2021

  1. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo MOJ KRAJ MOJ »CHEF«.

Slovenija je v letu 2021 postala Evropska gastronomska regija. Projekt krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije ter ustvarja sinergijo z lokalnimi okolji oziroma kulturami.

Cilj letošnje teme je priprava in promocija tipične jedi, pijače ali pa zeliščarske tradicije določenega kraja. Jed je lahko posodobljena ali ponujena kot tradicionalni lokalni obrok, ki je lahko tudi kot kulinarični ali gastronomski spominek določenega kraja.

Spodbuja se, da se v lokalnem okolju najde znanega »chefa« oziroma kuharskega mojstra, za katerega je znano, da določeno lokalno jed pripravi na še posebej slasten način.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria, ki bo letos potekalo nekoliko drugače.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z naslednjimi raziskovalnimi nalogami:

KOPRSKA ŠTORJA: mentorica, Renata Nikolić

JABOLČNA PENINA ODPIRA VRATA: mentorica, Mojca Železnik Buda

T-BOX: Hrana in teran z roko v roki: mentorica, Maja Prešeren

Mednarodni festival 2020

17. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo FESTIVAL NAJ BO

Cilj izbrane teme je za domači kraj pripraviti dogodek, ki se bo odvijal v prihodnje po vzoru največjih festivalov. Najpogosteje so festivali vsakoletna prireditev, ki svoje prizorišče ali pa obdobje v katerem se izvaja poveže s tematiko festivala.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z naslednjimi raziskovalnimi nalogami:

ART X – FESTIVAL: mentorica, Renata Nikolić

KRASOVANJE – Skupaj nam je najlepše: mentorica, Mojca Železnik Buda

Kraška whcet – Kjer je ljubezen močnejša od kraške burje: mentorica, Patricija Kastelic Volf

Mednarodni festival 2019

16. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA

Turistični spominki so že od nekdaj spremljevalci turizma, njihov nabor pa pomembno dopolnilo turistične ponudbe. Predstavljajo deželo ter vzbujajo spomine in občutke. Njihova zamisel se je porodila iz motivov bogate slovenske naravne, kulturne, tehniške, kulinarične in druge dediščine.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu NATORU Alpe-Adria.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z naslednjimi raziskovalnimi nalogami:

Kraška pot stoletnih trt – mentorica: Mojca Železnik Buda

Kraški skriti zaklad – mentorica: Maja Prešeren

eKONStrukcija – mentorica: Patricija Kastelic Volf.

Aplikacija za mobilne telefone o Kosovelovi Sežani.

Mednarodni festival 2018

15. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo KULTURA IN TURIZEM

Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. Operativni načrt trženja kulturnega turizma Slovenije 2018-2020 ima v viziji zapisano: Slovenija bo leta 2020 prepoznavna kot destinacija kulturnega turizma za goste, ki prihajajo s primarnim in sekundarnim motivom kulture. Turiste želimo navdihniti, da odkrivajo kulturno bogastvo slovenske dediščine, umetnosti, festivalov ter prireditev, kulinarike in življenjskega sloga prebivalcev.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z naslednjimi raziskovalnimi nalogami:

Kraška pravljica: mentorica Mojca Železnik Buda

SEŽANA – mesto poezije: mentorica Maja Prešeren

Ulka: mentorica Patricija Kastelic Volf

Mednarodni festival 2017

V šolskem letu 2016/2017 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje Turistična zveza Slovenije  razpisuje 14. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo POTUJEM, TOREJ SEM.

Mlade vabi, da se v sklopu teme postavijo v vlogo turističnega vodnika in oblikujejo turistični program vodenja in predstavijo poti ogleda kraja in širše okolice za mladega turista iz Slovenije in tujine. Tudi sami naj se preizkusijo v vodenju, poznavanju znamenitosti, orientiranosti v prostoru ter podajanju informacij.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu NATORU Alpe-Adria.

Dijaki naše šole na festivalu sodelujejo z naslednjo raziskovalno nalogo:

eKras – mentorica Mojca Železnik Buda.

Mednarodni festival 2016

V šolskem letu 2015/2016 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje Turistična zveza Slovenije razpisuje 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo ZELENI TURIZEM.

Slovenija ima enkratne naravne danosti. Zgodba o zelenem je vpeta tudi v znamko I FEEL SLOVENIA. Slovenija je dežela s čudovito neokrnjeno naravo, ki jo cenimo prebivalci in turisti. Naravne danosti predstavljajo predpogoj za razvoj zelenega, odgovornega turizma.

V okviru projekta mladi pripravijo turistične produkte s področja Zelenega turizma.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega produkta, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Turizem in prosti čas. Dijaki naše šole so sodelovali z naslednjimi “zgodbami”:

Zeleni celo leto – mentorica Mojca Železnik Buda,

Zelena oaza sreče s skupnim zaupanjem naravi do večne sreče – mentorica Patricija Kastelic Volf

Medeni kraški dan – mentorica Lena Dobrinja

(Visited 1.163 times, 1 visits today)
Dostopnost