Na naši šoli je v torek, 22. 12. 2020, potekal prav poseben dogodek – Božični sejem idej. Dijaki in profesorji so na prazničnih stojnicah z nami podelili zanimive ideje in različne predloge, ki nam lahko polepšajo in popestrijo prihajajoče počitnice. Vabljeni, da pokukate na njihove stojnice tudi vi!
Hvala vsem dijakom in pedagoškim delavcem, ki ste z nami delili svoje ideje ali na sejem pokukali kot obiskovalci!
Pripravili: Prof. Nikita Privšek in Franja Čok, svetovalna delavka.
STOJNICA "POLARNI SIJ"
tojnici “Polarni sij” lahko občudujete lepoto barv polarnega sija od kar doma.
Vabljeni k ogledu (tu>>).
Pripravila: Astrid Mavrič, 1. A gimnazije.
STOJNICA "ZIMSKE BRALNE URICE"
“Zimske bralne urice”, kjer vam ne bo zmanjkalo idej za branje. Vabljeni k ogledu (tu>>)
Pripravil: Ravnatelj Dušan Štolfa.
STOJNICA "FILMŠULA"
Stojnica “Filmšula” je poskrbela za vse, ki nas navdušujejo serije.
Predlogi treh mladih navdušencev za ogled serij v počitniškem času so:
The Queen’s Gambit, Money Heist, Good Omens, Infinity Train, Orange Is The New Black, Euphoria.
Pripravili: Jaša Vodičar, Hana Funa in Ana Batič, 2. B gimnazije.
STOJNICA "ČOKOLADNA VAS"
Za ljubitelje čokolade sta dijakinji pripravili recept za brownije. Odličen!
Pripravili: Izabela Franetič in Nina Žvab, 3. B gimnazije.
BROWNIJI
Sestavine:
- 340 g masla
- 170 g temne čokolade
- 200 g belega sladkorja
- 55 g rjavega sladkorja (priporočamo Light muscavado)
- 6 jajc
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 125 g pšenične bele moke
- 115 g kakava v prahu
Postopek:
V kozici raztopimo in pokuhamo maslo, dokler ne postane zlato rumeno. Nato ga odstavimo iz štedilnika ter vanj stresemo narezano temno čokolado in dobro premešamo, da nastane gladka zmes.
Medtem ko se čokoladna zmes hladi z mešalnikom zmešamo bel sladkor, jajca, vanilijev ekstrakt, in rjavi sladkor. Mešamo na srednji hitrosti približno 8 minut. Po 8 minutah dodamo še čokoladno zmes in na hitro premešamo. Dodamo še moko in kakav ter dobro zmešamo, da dobimo gladko rjavo zmes. Zmes vlijemo v pekač in pečemo 30 minut na 180 °C.
Vir: Recept s sijajnimi piškoti