Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu se je naša šola pridružila Projektu Krokus, ki ga koordinira Sinagoga Maribor. V dejavnosti, ki so se odvijale v sklopu pouka zgodovine in biologije, so bili vključeni dijaki 2. letnika programa aranžerski tehnik.

V sklopu pouka biologije so dijaki posadili žafrane v spomin na 1,5 milijona judovskih otrok, umrlih v holokavstu in na tisoče drugih otrok, žrtev nacističnih grozodejstev ter na otroke, ki trpijo in umirajo na današnjih konfliktnih območjih. Dijaki so izdelali načrt in rastline posadili na gredo za šolo. Žafrane so redno zalivali in skrbeli zanje. Ko so žafrani odcveteli, so pripravili poročilo.

Pri pouku zgodovine so dijaki sodelovali na tematski delavnici, kjer so izvedeli več o pojmih, kot so: propaganda, antisemitizem, totalitarizem, holokavst in genocid. Rdeča nit je bil poudarek na otroku, njegovi radovednosti, sanjah, interesih in potencialu za boljši jutri, ki ga kot družba izgubljamo v vojnah. Spregovorili smo tudi o virih moči in izhajali iz razmišljanj dr. Anice Mikuš Kos ter se usmerili v vrednote, ki prispevajo k zadovoljnim in zdravim skupnostim, kar je tudi razred.

Monika Širca in Franja Čok, mentorici

 

(Visited 96 times, 1 visits today)
Dostopnost