Na naši šoli je v torek, 22. 12. 2020, potekal prav poseben dogodek – Božični sejem idej. Dijaki in profesorji so na prazničnih stojnicah z nami podelili zanimive ideje in različne predloge, ki nam lahko polepšajo in popestrijo prihajajoče počitnice. Vabljeni, da pokukate na njihove stojnice tudi vi!

Hvala vsem dijakom in pedagoškim delavcem, ki ste z nami delili svoje ideje ali na sejem pokukali kot obiskovalci!

Pripravili: Prof. Nikita Privšek in Franja Čok, svetovalna delavka.

STOJNICA "POLARNI SIJ"

tojnici “Polarni sij” lahko občudujete lepoto barv polarnega sija od kar doma.

Vabljeni k ogledu (tu>>).

Pripravila: Astrid Mavrič, 1. A gimnazije.

STOJNICA "ZIMSKE BRALNE URICE"

“Zimske bralne urice”, kjer vam ne bo zmanjkalo idej za branje. Vabljeni k ogledu (tu>>)

Pripravil: Ravnatelj Dušan Štolfa.

STOJNICA "FILMŠULA"

Stojnica “Filmšula” je poskrbela za vse, ki nas navdušujejo serije.

Predlogi treh mladih navdušencev za ogled serij v počitniškem času so:

The Queen’s Gambit, Money Heist, Good Omens, Infinity Train, Orange Is The New Black, Euphoria.

Pripravili: Jaša Vodičar, Hana Funa in Ana Batič, 2. B gimnazije.

STOJNICA "ČOKOLADNA VAS"

Za ljubitelje čokolade sta dijakinji pripravili recept za brownije. Odličen!

Pripravili: Izabela Franetič in Nina Žvab, 3. B gimnazije.

BROWNIJI

Sestavine:

  • 340 g masla
  • 170 g temne čokolade
  • 200 g belega sladkorja
  • 55 g rjavega sladkorja (priporočamo Light muscavado)
  • 6 jajc
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 125 g pšenične bele moke
  • 115 g kakava v prahu

Postopek:

V kozici raztopimo in pokuhamo maslo, dokler ne postane zlato rumeno. Nato ga odstavimo iz štedilnika ter vanj stresemo narezano temno čokolado in dobro premešamo, da nastane gladka zmes.

Medtem ko se čokoladna zmes hladi z mešalnikom zmešamo bel sladkor, jajca, vanilijev ekstrakt,  in rjavi sladkor. Mešamo na srednji hitrosti približno 8 minut. Po 8 minutah dodamo še čokoladno zmes in na hitro premešamo. Dodamo še moko in kakav ter dobro zmešamo, da dobimo gladko rjavo zmes. Zmes vlijemo v pekač in pečemo 30 minut na 180 °C.

Vir:  Recept s sijajnimi piškoti

 

STOJNICA "DECEMBRSKA VOŠČILA"

Stojnica “Decembrska voščila” je bila prava paša za oči.

Ročno izdelane voščilnice so vir sproščanja za ustvarjalko in razlog za veselje tistemu, ki jih prejme v svoj poštni nabiralnik.

Pripravila: Prof. Mateja Grmek.

STOJNICA "DECEMBRSKA PRAVLJICA"

Stojnica “Decembrska pravljica” na kateri smo občudovali ročne spretnosti in čudovite unikatne izdelke profesorice Lucije.

Pripravila: Prof. Lucija Stanič Brezec.

STOJNICA "POTEPANJA PO SPOMINIH"

Stojnica “Potepanja po spominih”, kjer so bili recepti navdihi iz pohajkovanj.

  • Recept za mandljevo-kokosove piškote (tu>>)

… in še nekaj idej:

  • Recept za “kanelbullar” oziroma švedsko cimetovo pecivo in čarobno fiko s prijatelji, četudi na daljavo (tu>>)
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this page
(Visited 171 times, 1 visits today)