Skoči na glavno vsebino

Vabimo vas na Dan odprtih vrat, ki bo v četrtek, 28. 11. 2019, v dopoldanskem času od 11.00 do 14.10 ter popoldan od 16.00 do 18.00. Dan odprtih vrat je namenjen učencem zaključnih razredov osnovnih šol, njihovim staršem in vsem, ki jih zanima utrip dela na šoli.

Leonardo da Vinci bo skupna točka vseh delavnic, ki se jih boste udeležili.

Jezikoslovje: NAJ VAS PREVZAME SVET BESED

Jezikoslovci bomo na letošnjem dnevu odprtih vrat povezali človeško telo z učenjem tujih jezikov. Vas zanima, kako bi Angleži, Italijani, Nemci ali Francozi poimenovali ustnice skrivnostne Mona Lize ali popolne dele telesa vitruvijskega človeka? Razkrili vam bomo, kakšno telo so častili naši predniki iz prazgodovine, kakšno da Vincijevi sodobniki v renesansi in kakšen je ideal lepote danes. Pridružite se nam.

Naravoslovje: LEONARDO IN NARAVOSLOVJE

Naravoslovni aktiv bo skupaj z dijaki obiskovalcem predstavil anatomijo živalskih sistemov in fizikalno-kemijske reakcije, vodene s katapultom, narejenim po skicah Leonarda da Vincija.

Matematika: TEŽIŠČA GEOMETRIJSKIH LIKOV IN ZLATI REZ

Na delavnici bomo iskali težišča geometrijskih likov, še posebej se bomo osredotočili na težišča trapezov – to bomo naredili geometrijsko, prav tako kot je to naredil Leonardo da Vinci. Spoznali bomo še zlati rez ter si pogledali povezavo med zlatim rezom in človekom.

Robotika in multimedija: ZVEZDE IN NJIHOVE ZGODBE

Ste že kdaj pogledali v nebo in se vam je zdelo, da vidite samo zvezde? Nemogoče. Zvezde namreč sestavljajo ozvezdja in ta nam pripovedujejo za ves svet zgodb – zgodbe o ljubezni, ljubosumju, lepoti. Pridružite se nam – s pomočjo robotike in multimedije vas bomo popeljali na čarobno popotovanje do zvezd in besednih oblakov, povezanih z Leonardom.

Učni podjetji Spotko in Apli-pro

Dijaki 4. letnika smeri ekonomski tehnik ustanovimo učno podjetje, v katerem poslujemo dve leti. Na stojnici vam bomo predstavili svojo dejavnost in promocijski material, ki ga podjetje za nastop na sejmu oblikuje in pripravi pri medpredmetnem povezovanju strokovnih modulov.

Družboslovje: LEONARDO DA VINCI IN IDEALNO MESTO

Kakšno je za vas idealno mesto? Kako so si ga predstavljali v času renesanse? Kako si je Leonardo da Vinci zamislil idealno mesto? V delavnici boste spoznali nekaj zanimivih evropskih mest in razmišljali o tem, v kakšnem mestu bi radi živeti.

Mednarodni projekti: OD LEONARDA DO ERASMUSA

Predstavitev mednarodnih projektov, v katere je vključena naša šola.

Aranžerstvo

V učilnici 1 bo potekal pouk aranžerstva, a vrata učilnice bodo odprta za vse obiskovalce. Pred učilnico 1 bo ogled izložbenih prostorov, v učilnici 6 pa prodajni izdelki trgovinice X-art.

Umetnost: SLIKANJE S SVETLOBO

Leonardo je raziskoval tudi svetlobo, saj je verjel, da mora umetnik poznati vse zakone narave. Če vas zanima, kako lahko slikamo s svetlobo in bi bili radi pri fotografiranju kreativni na različne načine, se nam pridružite na fotografski delavnici. Ponazorili in preizkusili bomo fotografsko tehniko “slikanje s svetlobo”.

 

Veselimo se srečanja!

(Visited 1.155 times, 1 visits today)
Dostopnost