Skoči na glavno vsebino

ODPIRAMO VRATA UČENJU Z NAVDIHOM

Vabimo vas na Dan odprtih vrat, ki bo potekal v četrtek, 14. 12. 2023, od 16.00 do 18.00. Dan odprtih vrat je namenjen učencem zaključnih razredov osnovnih šol, njihovim staršem in vsem, ki jih zanima utrip dela na šoli. 

Spoznali boste šolo, programe gimnazija, aranžerski tehnik in ekonomski tehnik ter se udeležili različnih delavnic.

Rdeča nit delavnic bo tokrat Srečko Kosovel. Ne samo zato, ker nosi naša šola njegovo ime, temveč tudi v imenu veselja do življenja, ustvarjanja in raziskovanja.

Avtor animacije: Robi Krašna (mentorica: Renata Nikolić)

SLOVENŠČINA: Srečkova bistroumna škatla

Družabna igra Srečkova bistroumna škatla je zabavna in interaktivna družabna igra spomina in znanja, ki igralce popelje na čarobno potovanje skozi življenje in delo enega najbolj priljubljenih slovenskih pesnikov, Srečka Kosovela. Igralci si morajo zapomniti čim več podrobnosti s kartic, ki so obogatene s Kosovelovimi verzi, portreti in anekdotami iz njegovega življenja.

DRUŽBOSLOVJE: Ali pesem lahko spremeni svet?

Ali lahko pesem z močnim sporočilom spreminja srca in misli ljudi? Ali lahko vpliva na politiko? Dijaki, ki obiskujejo ITS družboslovje, so poiskali in raziskali nekaj družbeno angažiranih pesmi. V delavnici boste tem pesmim prisluhnili in spoznali ozadje nastanka ter njihov vpliv na družbo. 

TUJI JEZIKI: Srečko onkraj meja

Srečkovi verzi navdihujejo tudi v  tujih jezikih. Vas zanima, v katerem jeziku Srečkova poezija zveni najlepše? Preizkusite se lahko tudi v poznavanju Srečka Kosovela in naše šole. Predstavili vam bomo kratek filmček dijakov o umetnikovemu delu in življenju.

ARANŽERSTVO: Delavnica sitotiska

Spoznajte eno najstarejših tehnik tiska! Obiskovalci dneva odprtih vrat boste lahko natisnili izbrani motiv v določeni barvi na majico. Delavnico bo vodila skupina dijakov 3. ART. Čaka vas tudi malo presenečenje.

ROBOTIKA: Inovativne aplikacije naših dijakov

Dijaki 3. ET so pri izbirnem modulu robotika pripravili tri čisto nove uporabne aplikacije: Pet Help, NETstyle in Moja Slovenija. Bi jih želeli preizkusiti? Namig: V aplikaciji NETstyle  izberete želen slog oblačenja. Nato s pomočjo fotografij uporabnikov poiščete ustrezna oblačila, pri katerih je že dodana povezava v spletno trgovino, kjer jih je mogoče kupiti.

NARAVOSLOVJE: Srečko naravoslovec!

Srečko se je rad poigraval z naprednimi matematično obarvanimi tehnološkimi idejami ter se tako dotaknil tudi temeljev naravoslovja. Ali lahko Rdeča raketa poleti mimo barvitega in organskega sveta po poti napredka in razvoja? Odgovore lahko odkrijete na delavnici z dijaki ITS naravoslovje.

MEDNARODNA DEJAVNOST: Srečko vsepovsod

V učilnici št. 14 bomo predstavili mednarodne dejavnosti in projekte, v katerih sodeluje Šolski center Srečka Kosovela Sežana.

UMETNOST: Slikanje s svetlobo

Če vas zanima, kako lahko slikamo s svetlobo, in bi bili radi pri fotografiranju kreativni na različne načine, se nam pridružite na fotografski delavnici. Ponazorili in preizkusili bomo fotografsko tehniko »slikanje s svetlobo«.

EKONOMIJA: Učno podjetje, d. o. o.

Učni podjetji saYes, d. o. o., in YOUNG&FREE, d. o. o., bosta na stojnici predstavili svojo dejavnost, način delovanja učnega podjetja, promocijske materiale, aktualno ponudbo in za vas pripravili nagradno igro. Obiščite nas!

 

(Visited 736 times, 1 visits today)
Dostopnost