Skoči na glavno vsebino

Državni zbor je leta 2020 razglasil  23. september za dan slovenskega športa. Na ta dan leta 2000 so za samostojno Slovenijo prvi zlati olimpijski odličji v Sydneyju osvojili veslaški dvojni dvojec Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec.

Letos z državnim praznikom sovpada tudi Evropski šolski športni dan. Njegov osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti.

V projekt Evropski športni dan, ki poteka na številnih šolah po celi Evropi, smo se na Šolskem centru Srečka Kosovela vključili prvič. Organizirali smo dva športna dneva.

V sredo so dijaki 2. a in 2. b gimnazije obiskali jamo Vilenico in se nato peš odpravili proti Sežani.

V četrtek pa je potekal športni dan za 3. a in 3. b gimnazije. Dijaki obeh oddelkov so odigrali turnir odbojke, obujali spomine na igro med dvema ognjema, potem pa odšli v vadbeni center Moveo, ki deluje pod okriljem Roka Kavčiča, mag. prof. športne vzgoje in bivšega dijaka naše šole. Spoznali so nekaj osnovnih zakonitosti funkcionalne vadbe, se naučili kakšno novo mišično skupino in se ob pomoči profesorjev športne vzgoje skupaj preizkusili tudi v igri hitre odzivnosti.

Zahvaljujemo se Roku za nova znanja in izkušnje in dijakom, ki so še enkrat pokazali, da so na naši šoli doma tudi športne vrednote.

Nikita Privšek in Mateja Grmek

(Visited 200 times, 1 visits today)
Dostopnost