Skoči na glavno vsebino

Naš izlet se je pričel v petek, 20. 9., na reškem letališču, kjer smo ob 10.15 vzleteli proti Londonu. Po dvournem letu smo pristali na londonskem letališču  Stansted. Polni pričakovanj smo se odpravili v hotel, odložili prtljago in se nato s  podzemno odpeljali v mesto. Najprej smo šli v Britanski muzej, ki je poln zanimivih zgodovinskih virov. Še posebej smo bili osupnjeni nad zunanjostjo same stavbe. Ogledali smo si še Covent Garden in Leicester Square, kjer smo prvič zares začutili ritem mesta.

Naslednji dan smo si ogledali St. Paul’s Cathedral in preko mosta Millenium bridge  odšli v Tate Modern, kjer smo občudovali mnogo slik znanih umetnikov. Po kosilu na Borough Marketu smo potrebovali oddih na obali, zato smo se popoldne z vlakom odpravili v mesto Brighton. Zvečer smo uživali ob pogledu na z lučkami razsvetljena London Eye in Big Ben. Na žalost Big Ben obnavljajo, tako da ga nismo videli v celoti.

V nedeljo smo si pogledali Natural History Museum, v katerem smo lahko že v prvem prostoru videli osupljivo okostje dinozavra, National Gallery, slavni Tower Bridge, Oxford Street in King’s Cross station, kjer smo lahko nakupovali v trgovini posvečeni slavnemu junaku Harryju Potterju. Sprehodili smo se skozi Kengsington garden, tako zajetnega kosa narave v mestu, kot je London nismo pričakovali.

Tudi ponedeljek je bil zelo pester. Najprej smo se odpravili proti Buckinghamski palači, kjer smo videli menjavo straže. Nato smo se sprehodili do Wesminister Abbeya ter Trafalgar squarea. Po kosilu pa smo se razdelili v dve skupini; ena si je ogledala grafite v vzhodnem delu mesta, druga pa voščene lutke v Madam Tussaud’s. Ker smo bili v mestu ob uri, ko se ljudje odpravljajo domov s službe,  smo se znašli sredi vsakdanjega vrveža, ki ga Londončani izkusijo vsak dan. Na zaključni večer smo obiskali muzikal z naslovom Everybody’s talking about Jamie, v katerem so nastopali izjemni šolani igralci, pevci in plesalci. Te enkratne predstave ne bomo nikoli pozabili.

V torek, zadnji dan, smo odšli v Camden town, kjer smo tudi jedli kosilo in opazovali prikupne trgovinice. Presenetil nas je dež, a za Anglijo to ne bi smelo biti presenečenje. Popoldne pa smo se odpravili v Cambridge – mesto z mnogimi univerzami, kjer se je šolal tudi Sir Isaac Newton. Tam smo se od Otoka poslovili, čakal nas je le še let domov.

Ekskurzija v London je bila za vse nepozabna.

 

Neža Guštin in Hana Kruljec, 2. B gimnazija

 

(Visited 281 times, 1 visits today)
Dostopnost