Skoči na glavno vsebino

Dijaki 4. ET Ajla Kunovac, Katarina Goranić, Diana Grmek, Neža Požar in Tino Tulek ter profesorici Mojca Železnik Buda in Lucija Stanič Brezec smo 18. in 19. oktobra 2022 v okviru projekta Erasmus+ (Mesleki eğitimde sanal şirket uygulamalari/Virtual companies in VET) sodelovali na mednarodnem tekmovanju »Slovakia 2022 International Fair of Training Firms« v Žilini na Slovaškem. Pripravili smo razstavni prostor (stojnico), na kateri smo predstavili ponudbo, izdelke in promocijski material učnega podjetja Lost Gen-Z d. o. o.

Že pri pouku smo se s pomočjo profesoric Mojce Železnik Buda, Patricije Kastelic Volf, Lucije Stanič Brezec in sošolcev na tekmovanje temeljito pripravili. Sestavljeno je bilo iz več kategorij: 90 sekundna predstavitev/pitch, logotip, slogan, Power Point predstavitev, Instagram in spletna stran.

V nedeljo, 16. 10. 2022, smo odpotovali iz Sežane do Zagreba s kombijem, nato z letalom do Bratislave in z vlakom do Žiline, kjer smo bili nameščeni.

Pred sejmom smo začeli s postavitvijo stojnice našega podjetja. Tekmovalo je 38 učnih podjetij iz 5 držav: Turčija, Slovaška, Češka, Španija in Slovenija.

Prvi dan smo imeli 90-sekundno predstavitev, nekatera učna podjetja pa so imela Power Point predstavitve, ki smo jih pozorno poslušali in izbirali ideje za naslednji dan. Prvi dan je sejem trajal od 9.30 zjutraj do 17.00 popoldne.

Drugi dan, 19. 10. 2022, smo imeli predstavitev na odru pred komisijo. Po končanem govoru smo bili nagrajeni z močnim ploskanjem. Seveda smo morali biti ves čas prisotni na stojnici, saj je bil drugi dan sejma namenjen tudi zunanjim obiskovalcem.

Domov smo prinesli eno lovoriko, in sicer osvojili smo 3. mesto za 90-sekundno nagovarjanje k nakupu, ki ga je na odru izvedla Ajla Kunovac.

Po končanem sejmu smo bili še dva dni v Bratislavi, si jo ogledali in spoznali utrip mesta.

Imeli smo se zelo lepo in bili zadovoljni s svojo predstavitvijo na sejmu. Pridobili smo veliko izkušenj, ki nam bodo prišle zelo prav v prihodnosti.

Zapisali: Diana, Katarina, Tino in prof. Mojca

(Visited 233 times, 1 visits today)
Dostopnost