Skoči na glavno vsebino

V sredo, 11. 5. 2022, smo dijaki tretjega letnika programa ekonomski tehnik pripravili turistični pavšalni proizvod do Bleda in Ljubljane za dijake in profesorje iz Grčije, Italije in Romunije, ki so prišli v Sežano v okviru projekta Erasmus. Izlet smo organizirali in vodili sami, in sicer na podlagi teoretičnega znanja, ki smo ga skozi šolsko leto pridobili pri izbirnem strokovnem modulu organizacija turističnih storitev pod mentorstvom prof. Mojce Železnik Buda.

Ob 8. uri smo se z avtobusom izpred šole odpravili proti Bledu. Pred prihodom na Bled smo imeli krajši postanek na počivališču Voklo, kjer smo imeli čas za malico. Okrog 10.30 smo prispeli na Bled in se s pletnjo odpeljali do otoka. Tam smo si ogledali tamkajšnjo cerkev z okolišem, kupili spominke, si privoščili kavo ali čaj in odpluli nazaj v center Bleda, kjer smo se slikali pri čudovitem srcu. Po krajšem odmoru, namenjenem pokušini znamenite blejske kremne rezine, smo se odpravili v Ljubljano.

Tam smo se najprej odpravili z vzpenjačo na Ljubljanski grad in si tako ogledali Ljubljano s ptičje perspektive. Nato smo se sprehodili mimo Zmajskega mostu, tržnice, Mestne hiše vse do Prešernovega trga, kjer smo videli znameniti Prešernov kip, sošolci pa so zapeli slovensko himno. O vsaki znamenitosti smo veliko povedali, seveda vse v angleškem jeziku. Poleg tega so si tujci lahko vse prebrali tudi v promocijskih zgibankah, ki smo jih razdelili.

Po dveh urah prostega časa, ki je bil namenjen večerji po lastni izbiri, smo se s Kongresnega trga odpravili nazaj proti Sežani. Na avtobusu smo izvedli anketo med turisti z namenom, da bi ugotovili, ali so bili zadovoljni z izletom. Analiza je pokazala, da so bili navdušeni nad izletom in našim vodenjem, še posebej pa jim je bil všeč Bled in narava, ki ga obdaja.

Pohvale smo prejeli tudi od ravnatelja, saj je bil na našem izletu »častni« gost in po njegovih besedah je izjemno užival.

Neža Požar, Lara Plahuta in Marko Furlan iz 3. ET

(Visited 171 times, 1 visits today)
Dostopnost