Skoči na glavno vsebino

V petek, 7. februarja, si bomo ob 15.00 v Kosovelovem domu ogledali film Parazit (Gisaenchung, 2019), ki so ga iz seznama predlogov izbrali dijaki.

Zgodba: Štiričlanska Ki-taekova družina si je sicer zelo blizu, vendar nihče nima službe, prihodnost pa ni obetavna. Sinu Ki-wooju se nasmehne sreča, ko ga prijatelj, ki obiskuje prestižno univerzo, predlaga za dobro plačano službo. Ki-woo, ki na ramenih nosi pričakovanja celotne družine, se odpravi k družini Park na razgovor. Glava družine je g. Park, lastnik mednarodnega računalniškega podjetja. Ki-woo tam spozna Yeon-kyo, prelepo mladenko. Kmalu po prvem srečanju se odnosi med družinama zapletejo, kar pripelje do niza nesrečnih pripetljajev.

Festivali, nagrade: Cannes (zlata palma); zlati globus za film v tujem jeziku; Fantastic Fest (nagrada občinstva); Sydney (najboljši film); nagrada Mednarodne zveze cinefilov (ICS) za najboljšo režijo v Cannesu; južnokorejski kandidat za oskarja …

Filmšula je podprogram filmske vzgoje, ki ga predstavljamo pod skupnim imenom FILMARIJA in traja od oktobra 2019 do junija 2020. Če si želiš pobližje spoznati filmsko umetnost in si izostriti kritičen pogled na svet, v katerem živimo, se nam pridruži!

 

(Visited 185 times, 1 visits today)
Dostopnost