Skoči na glavno vsebino

V petek, 13. 12. 2019, si bomo v okviru Filmšule ob 15.00 v Mladinskem centru Podlaga ogledali sklop kratkih animiranih filmov, ki so na zadnji ediciji Animateke prejeli nagrade in posebne omembe ter navdušili občinstvo. Projekciji animiranih filmov (primerni so za starost 14 +) sledi pogovor, ki ga bo vodil Rok Govednik.

  • MAX MORRISON, Žiga Pokorn (Slovenija, 2017). Max Morrison, zabušant iz Nove Zelandije, poležava na kavču in gleda televizijo. Program ga počasi posrka vase.
  • MARIJA IN SEDEM PALČKOV, Riho Unt (Estonija, 2018).  Častitljiva priletna redovnica Marija, ki je vse življenje preživela za samostanskimi zidovi, se odloči izpolniti otroške sanje. Edino, kar jo pri tem ovira, je njen razdrobljen, že skoraj povsem opešan spomin. Marija se boji, da bi se njena največja želja na koncu izkazala za greh.
  • PLES LJUBEZNI, Leo Černic (Slovenija, 2018). Đulo se zaljubi v Ogromno zeleno oko.
  • LOVE ME, FEAR ME, Veronica Solomon (Nemčija, 2018). »Kaj bi bil pripravljen storiti, da bi te imeli radi?« Love Me, Fear Me pripoveduje o ceni sprejetosti. Je plesna metafora vlog, ki jih igramo, in oblik, ki jih zavzamemo, odrov, ki jih izberemo, in občinstev, ki jih skušamo osvojiti.
  • KOLESARJI, Veljko Popović (hrvaška, Francija, 2018). Kolesarska sezona se bliža zaključnemu vrhuncu. Med zadnjo dirko se vodilna moža ne potegujeta samo za pokal, bojujeta se tudi za naklonjenost neke dame in izpolnitev svojih erotičnih fantazij. Medtem se pristaniško mestece pripravlja na prihod velike križarke in njenega šarmantnega kapitana.
  • PER TUTTA LA VITA, Roberto Catani (Italija, Francija, 2018). Ženska in moški se podata na pot spominov, na kateri se vračata v vse pomembnejše trenutke svoje ljubezenske zgodbe.
  • NOČNI SPREHOD, Lizete Upite (Latvija, 2018). Nocoj sta se Anna in njen oče odločila, da se vrneta domov skozi gozd. Anna vzame baklo in oče ji jo prižge. Tihi gozd je očarljiv, a tudi strašljiv, tako kot žareči plamen varuje in hkrati slepi.
  • III, Marta Pajek (Poljska, 2018). Moški in ženska se spoznata v čakalnici in se nemudoma zbližata. Začneta igro, ki postaja čedalje bolj surova. Njuna obraza spominjata na maski, oblike počasi začnejo razpadati. Telesi se oblikujeta kot glina, objemata se do meje nemogočega.
  • SOUNDS GOOD, Sander Joon (Estonija, Danska, 2018). Mikroman na svojem potovanju skuša posneti zvok gob.

Več o programu Filmšulskih projekcij najdete na spletni strani Filmšule.

Partnerji programa FILMŠULA v sezoni 2019/2020 smo: Kosovelov dom Sežana, Zavod ŠTIP – Mladinski center Podlaga, Klub študentov Sežana, ŠCSK Sežana.

(Visited 158 times, 1 visits today)
Dostopnost