Skoči na glavno vsebino

V petek, 11. 11. 2022, si bomo ob 15.00 v Kosovelovem domu pod okriljem Filmšule ogledali film Top Gun: Maverick (režija: Joseph Kosinski / ZDA, Hong Kong / 2022).

Zgodba: “Minilo je 36 let od vojaške akademije in Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) je vodja projekta testiranj nove generacije vojnih letal – kar ni tako elitna naloga, kot morda zveni. Letala so tik pred tem, da jih – z njihovimi piloti vred – računalniško vodeni letalniki izrinejo na smetišče zgodovine. Mav, ki je še vedno enako nespoštljiv do avtoritete kot v osemdesetih, ni nikoli prilezel daleč po karierni lestvici, pa tudi zaveznikov v mornarici nima ravno veliko.

Pregovorno “zadnjo priložnost” mu omogoči admiral Kazansky, tj. legendarni Iceman (Val Kilmer), ki mu je, tako je vsaj implicirano, skozi leta s svojim statusom že večkrat reševal kožo. Maverickova nova naloga bo uriti skupino najboljših vojnih pilotov in sestaviti ekipo za tvegano zračno intervencijo v (neimenovani) tuji državi; uničiti bodo morali obrat za pridelovanje obogatenega urana.” (iz recenzije Ane Jurc, rtvslo.si)

Film bo predvajan v okviru Slovenskega tedna filma. Projekciji bo sledil pogovor, ki ga bo vodil publicist in filmski kritik Matic Majcen. 

V torek, 15. 11. 2022, ob 15.00 pa bo v prostorih Višje strokovne šole Sežana potekal pogovorni dogodek: Predstavitev filmskih poklicev in video produkcije. Družili se bomo s filmskimi ustvarjalci in spoznavali sladkosti ter tegobe njihove karierne poti, hkrati pa bo predstavljena tudi video produkcija mladih filmskih ustvarjalcev Višje strokovne šole Sežana.

Oba dogodka sta za dijake brezplačna. Vabljeni! Filmšula širi filmsko obzorje in družbeni pogled.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Dostopnost