Skoči na glavno vsebino

V tednu med 22. in 26. januarjem 2024 smo mi, bodoči maturantje iz 4. AG in 4. BG, odšli na epsko pustolovščino v čarobni svet čudovitega gledališča. Zakaj? Ker so maturitetne drame in tega povsem preprosto nismo smeli zamuditi.

Prvi prizor: ponedeljek popoldan, Nova Gorica. Niso samo vrtnice tiste, ki tam cvetijo, ampak tudi umetnost! V SNG Nova Gorica smo si ogledali Naše skladišče avtorice Tjaše Mislej v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj. Predstava, ki je bila ledeno hladen tuš o srditem potrošništvu in sebičnem kapitalizmu, ki nam odžira sanje tako hitro kot Netflixove nadaljevanke. Naš odziv? Bili smo brez besed.

Drugi prizor: sreda, sončna in vetrovna slovenska Istra, Gledališče Koper. Odprta vrata v maturo 2024 ni bila samo gledališka predstava, ampak kot TEDx predavanje o štirih dramah. Po tem smo se počutili, kot da smo pravkar dobili neomejen VIP dostop do vseh maturitetnih skrivnosti – legalno seveda!

Zadnji prizor: četrtek, prometna Ljubljana brez megle, Mestno gledališče ljubljansko. Zaprta vrata francoskega avtorja Jeana-Paula Sartra. Sodobna scena, svetlobni efekti in igralci, ki so nas zvlekli v stržen Sartrovega eksistencializma. Povedano drugače, ko gre za dramo z vznemirljivimi in kočljivimi prizori, Ljubljana se ne šali. Čustva na maksimumu!

Zaključek: gledališki teden nas je napolnil z energijo in samozavestjo in pripravljeni smo na maturitetno bitko.

Udeleženci gledališkega tedna

 

(Visited 207 times, 1 visits today)
Dostopnost