Skoči na glavno vsebino

Pred nami je novo šolsko leto, polno negotovosti in izzivov. Zaradi ukrepov Vlade republike Slovenije in navodil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom Covid 19 je morala šola spremeniti kar nekaj v dosedanji utečeni praksi.

S poukom pričnemo v torek (1. 9. 2020) ob 8.00. Prve tri ure boste dijaki v matični učilnici z razrednikom dobili podrobnejše informacije o organizaciji pouka, šolskem hišnem redu in drugih prilagoditvah. Po odmoru za malico sledi  pouk po urniku, ki bo objavljen na spletni strani šole v ponedeljek, 31. 8. 2020.

Veseli nas, da se bomo ponovno/prvič srečali v živo in ne le virtualno. Vsem dijakom želimo dober začetek ter uspešno, predvsem pa zdravo šolsko leto.

Organizacija pouka

Pouk bo potekal po modelu B, ki skladno z navodili NIJZ za srednje šole predvideva sistem matičnih učilnic in ne več predmetnih učilnic. Izjema so športna vzgoja in predmeti, ki zahtevajo uporabo računalnikov, delavnico za aranžerske tehnike in laboratorijske vaje.

Matične učilnice, v katerih bo potekala večina pouka za posamezen oddelek

OddelekMatična učilnicaOddelekMatična učilnica
1.ag             51.art2
1.bg              82.art23
2.ag93.art4
2.bg74.aartVišja strokovna šola Sežana
3.ag154.bart in 4.et13
3.bg111.et3
4.ag172.et18
4.bg163.etučilnica, urejena v jedilnici šole

Del pouka bo v septembru potekal tudi na Višji strokovni šoli Sežana, kjer nam je prostore prijazno dal na razpolago lastnik, podjetje Inkubator Sežana. V tem času bomo v predavalnici in učilnici 24  uredili prezračevalni sistem.

Vstop v šolo

Dijaki boste vstopali v šolo na štirih različnih vhodih (gledano z vrha stopnišča):

  • 1.art, 1.et, 1.ag, 2.ag, 3.bg, 3.art – zgoraj desno (pri učilnici 9)
  • 3.ag, profesorji, zunanji obiskovalci – zgoraj levo (pri zbornici)
  • 1.bg, 2.bg, 3.et, 4.et, 4.aart, 4.bart – spodaj levo (pri jedilnici)
  • 2.art, 2.et, 4.ag, 4.bg – spodaj desno (pri garderobah)

Vstop v šolo in gibanje po šoli je dovoljeno samo z zaščitnimi maskami, ki jih prinesete s seboj. Pri tem pazite na ustrezno razdaljo med dijaki različnih razredov.

Odmori in malica

Med odmori dijaki ne zapuščate razreda, če vam učitelj tega ne dovoli.

Za dijake, ki ste oddali prijavo na šolsko malico, bo organizirana hladna šolska malica. Vrtec jo bo dostavil na šolo v razdelilno kuhinjo v škatlah za posamezne oddelke, prevzeli jo boste dežurni dijaki ter jo odnesli v razred, kjer boste pomalicali.

Vsa važna obvestila bodo objavljena na spletni strani šole, zato vas prosimo, da spremljate objave. Dijaki prvih letnikov boste nekaj dodatnih informacij prejeli po elektronski pošti, ki ste jo navedli ob prijavi.

Obvestilo NIJZ staršem pred začetkom šolskega leta

(Visited 1.640 times, 1 visits today)
Dostopnost