Skoči na glavno vsebino

Pozdravljeni!

Vsak od nas se v teh dneh sooča z izzivi, ki jih je prinesla nova in nepoznana situacija. Ker smo skupaj močnejši, je na pobudo treh fakultet Univerze v Mariboru – Fakultete za naravoslovje in matematiko, Pedagoške fakultete in Filozofske fakultete, nastala skupna izobraževalna podporna točka RAZLAGAMO.SI. Namenjena je medsebojni pomoči pri učenju in izobraževanju na daljavo. Fakultete načrtujejo, da bo nudila podporo pri komunikaciji in zbiranju gradiv za lažje učenje pri vseh predmetih v osnovnih in srednjih šolah na enem mestu. Na ta način deluje kot podporna točka, s pomočjo katere lahko dostopate do:

  • spletnega mesta e-učbenikov,
  • spletnih zbirk preteklih nalog za splošno maturo in nacionalno preverjanje znanja,
  • gradiv in razlag za samostojno delo – mogoče bo najti rešitve zastavljenih problemov, video material, povezave in druga dodatna gradiva. Zbirka Razlage bo sledila strukturi potrjenih, prosto dostopnih i-učbenikov na www.iucbeniki.si in bo v skladu z učnim načrtom,
  • pogovorov učenec-učitelj za  individualno reševanje manjših problemov in evidenco vprašanj preko MS Teams.

Fakultete vas vabijo k ogledu in obenem vse učiteljice, učitelje in mentorje vabijo k sodelovanju.Ostanite doma, ostanite zdravi, ostanite pozitivni!

Ekipa ZOTKS

(Visited 225 times, 1 visits today)
Dostopnost