Skoči na glavno vsebino

Od 10.  do 12. februarja 2022, je v Bracelosu na Portugalskem potekal pripravljalni obisk za projekt mednarodnega sodelovanja na temo ponovne uporabe rabljenih predmetov – UPCYCLING and REPAIR. Naša šola je bila v partnerstvo povabljena zaradi odmevne akcije WEARPOETRY, s katero smo rabljenim oblačilom s potiskom Kosovelove poezije po mnenju partnerjev vdahnili novo življenje (od tu tudi ime projekta KISS OF LIFE).

Poleg šole gostiteljice in naše šole, so bile na pripravljalnem obisku prisotne še predstavnice šole iz Aschaffenburga iz Nemčije ter Girone iz Španije. Na srečanju smo se dogovorili, da bomo izvedli štiri izmenjave:

  1. – 27.5. 2022: Aschaffenburg (Nemčija)
  2. – 22. 10. 2022: Sežana (Slovenija)
  3. – 10. 2023 Barcelos (Portugalska)
  4. – 23.04. 2023 Girona (Španija)

Projekt se bo izvedel kot prijateljska izmenjava, saj je dogovorjeno, da bomo partnerji sodelujoče dijake gostili na domu.

Naša šola lahko v Aschafenberg pošlje 6-8 dijakov in dva profesorja. Vsak dijak, ki se želi udeležiti izmenjave, lahko svoj življenjepis in prijavo odda na erasmus.kosovel@gmail.com. Zaželjeno je obvladovanje ročnih spretnosti, saj bo potrebno v okviru delavnic preoblikovati rabljena oblačila, ki jih udeleženci prinesejo s seboj.

KISS OF LIFE LOGO COMPETITION

Vsi, ki radi oblikujete ste vabljeni, da do 15. 3. 2022 oblikujete logotip za projekt. Vaš predlog bo poleg predlogov ostalih šol sodeloval na glasovanju. Do konca marca bomo izbrali logo in ga uporabljali že na prvem srečanju.

Tudi predloge za logotipe oddajte na erasmus.kosovel@gmail.com.

Maja Prešeren, koordinatorka

(Visited 274 times, 1 visits today)
Dostopnost