Skoči na glavno vsebino

Kulturo na cesto! je pobuda za mlade kreativce in ustvarjalce na področju literature, poezije, likovne umetnosti in glasbe, da zavzamejo svoj prostor in pokažejo svoje delo. S projektom Kulturo na cesto želi projektni tim postaviti temelje za nadaljnje kreativno udejstvovanje mladih v Sežani.

V petek, 27. 5. 2022, ko se spominjamo legende Srečka Kosovela, saj obeležujemo obletnico njegove smrti, se bo v Sežani odvila intervencija KULTURO NA CESTO! Petnajst Tam-Tam plakatnih mest po Sežani bo na ta dan namenjenih za kreativna ustvarjanja izbranih prijavljenih na to pobudo. Beli plakati bodo s tvojim delom ta dan dobili novo podobo. Tema letošnje intervencije je: UP V BODOČNOST = NESKONČNO.

Prijaviš se lahko na dva različna natečaja: LIKOVNI ali LITERARNI.

Kdo lahko sodeluje? Mladi med 15. in 35. letom starosti s prebivališčem na Krasu ali Brkinih ali z dokazilom o šolanju na eni izmed kraških šol (pri čemer Kras obsega občine Sežana, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen in Miren-Kostanjevica) in z željo po kulturni intervenciji ter javni objavi svojega dela.

Čas za prijavo je do petka, 20. aprila 2022. Več o odprtem pozivu in navodila za prijavo (tu).  

Projektni tim si želi, da bi 27. maja del kreativne zgodbe projekta Kulturo na cesto postali tudi lokalni glasbeniki. Vse glasbenike iz lokalnega okolja, ki jih zanima akustični nastop na dogodku, zato vabijo na sestanek, ki bo v torek, 19. 4., ob 15. uri v MC Podlaga Sežana.  Na sestanku bodo podrobneje predstavili dogodek in pogoje nastopanja.
 

Projekt soustvarjajo: Jovana Đukić, Maša Pušnik, Kosovelov dom Sežana, Kosovelova spominska soba (Ljudska univerza Sežana), Društvo KONStruktivist, MC Podlaga, Klub študentov Sežana, TAM-TAM

 

 

(Visited 146 times, 1 visits today)
Dostopnost