Skoči na glavno vsebino

Objavljamo odprt poziv za mlade kreativce.

Pozdravljeni.

Sva Jovana Đukić in Maša Pušnik, bivši dijakinji ŠC Sežana in trenutni študentki grafičnega oblikovanja. Kot mladi ustvarjalki s Krasa opažava, da v Sežani in sorodnih manjših mestih primanjkuje prostorov, kjer bi se lahko lokalni kulturno-umetniški ustvarjalci zbirali in delili svoje ideje ter opravljali in razstavljali svoje delo. V mislih imava delavnice oz. ateljeje, “co-working” pisarne, razstavne in prodajne prostore …

Projekt & namen

V ta namen sva pripravili projekt Kulturo na cesto!, v sklopu katerega v juniju 2021 v Sežano prihajata dva kreativno-kulturna dogodka. Zakupili sva štiri TAM-TAM plakatna mesta, ki bodo za namen dogodka ostala prazna in bodo v obdobju dveh tednov služila kot platna za lokalne ustvarjalce. Namesto oglasov bodo na plakatih zaživele misli in vizije kraških kreativcev, mislecev, piscev, likovnikov.

Odprti poziv za kreativne mlade

Iščeva radovedne, ustvarjalne ljudi med 15. in 29. letom starosti s prebivališčem na Krasu, ki so pripravljeni poskusiti nekaj novega in skupaj z nama odpreti prostor za sveže, neobremenjene pristope na področju (vizualne) umetnosti v Sežani. Meniva, da bo dogodek super priložnost za razvijanje posameznikove radovednosti in proaktivnosti, velik potencial pa vidiva tudi v priložnosti za mreženje – verjameva, da lahko samo skupaj pridemo do bolj korenitih sprememb na lokalni ravni.

Prijava

Čas za prijavo je do petka, 30. aprila 2021. Več o odprtem pozivu in navodila za prijavo pa se nahajajo na tem linku: https://cutt.ly/Bc66xEA.

Kulturo na cesto podpirajo: Kosovelov dom Sežana, Klub študentov Sežana, MC Podlaga in TAM-TAM.

Projekt lahko spremljate tudi prek Instagram strani (tu>>) in prek Facebooka (tu>>).

(Visited 208 times, 1 visits today)
Dostopnost