Skoči na glavno vsebino

Današnji vsakdan je poln stresa in slabih novic, zato se vsi veselimo takšnih dni, kot je pust, da si odpočijemo, se zabavamo in pozabimo na vse skrbi. Pust je razširjen po vsem svetu, kjer ga obeležujejo z različnimi karnevali. Ne glede na to, da ga vsak praznuje po svoje, zabave in smeha ne primanjkuje nikjer.

Tudi na naši šoli je pustovanje postalo že tradicionalno. Letos je rajanje potekalo na pustni torek, 13. februarja 2024, po glavnem odmoru v srednješolski dvorani v Sežani.

Profesorji so kot kuharji, dijaki pa kot cirkusanti, živali, zastave sveta, Barbike in Keni, zobna ambulanta, junaki iz risank in drugimi domiselnimi maškarami popestrili športno dvorano. Najprej so se predstavile individualne maske, nato pa še razredne. Nekaj razredov se je predstavilo s čisto pravo dramsko točko. V komisiji, ki je maske ocenjevala, so bili profesorji Jani Žiberna, Vasilija Valečič in Lucija Stanič Brezec. Zmagovalci razredne maske so bili 4.ag z rdečo preprogo, drugo mesto so dosegli 4.bg z risankami iz našega in vašega otroštva, tretje mesto pa so si zaslužili 2.bg s cirkusom. Kot samostojna  maska pa je zmagala  klovnesa Mija Mahne iz 2.bg. Seveda pa brez vleke vrvi ne gre. Pri vleki vrvi sta si finale priborila 2. et in 1.ag, zmago pa so domov odnesli 2.et. Celoten program je vodil Ruj Kocjan, dijak 4.ag.

Tri ure zabave so  prehitro minile. Zato že komaj čakamo naslednji pust, ko se bomo spet našemili, sprehodili po telovadnici in se borili za zmago.

Ana Karabegovič Krt, 1. AG

Ela Macarol. fotografije, 4. BG

(Visited 605 times, 1 visits today)
Dostopnost