Skoči na glavno vsebino

Smučarski športni teden dijakov 2. letnika gimnazije

V ponedeljek, 20. 2. 2023, je nekaj čez osmo uro zjutraj izpred sežanske srednje šole odpeljal avtobus nadobudnih gimnazijcev drugega letnika, željnih izboljšanja svojih smučarskih sposobnosti. Ob prihodu na Krvavec sta jih pričakala rumeno sonce in modro nebo, ki sta jih spremljala še skoraj ves teden. Nastanili so se v sveže obnovljenem hotelu Rozka, ki jim je v naslednjih dneh predstavljal topel dom. Toplota pa je tudi sicer obarvala preživete smučarske dneve, saj so sončno in jasno vreme spremljale visoke temperature. Tako so se naši gimnazijci namesto v šolskih klopeh potili na belih strminah.

Dijaki so bili glede na smučarsko predznanje razdeljeni na več skupin. In tako se je začel njihov smučarski pouk, pri katerem so z veliko vnemo spoznavali in usvajali raznorazne smučarske veščine. Čeprav je bilo za nekaj dijakov vijuganje za inštruktorjem naporno, je šola smučanja gladko potekala. Gimnazijci so hitro vpijali športno znanje in pilili svoje smučarske sposobnosti. Tudi sami so se lahko spustili po belo-sivih strminah Krvavca. Izjemnih pohval so bili deležni predvsem začetniki, katerih napredek ni ostal neopažen.

Po koncu smučarskih dejavnosti je sledila obilica prostega časa, ki so ga dijaki izkoristili na različne načine. Med drugim tudi s pripravami na duhovit program zaključnega večera. Kot na vsakem športnem tednu pa je seveda sledil tudi kviz. Dijaki so se dodobra premešali med seboj, zato je bila bitka v znanju med njimi še toliko bolj napeta. Tudi sami so na koncu pripravili zahteven kviz po zgledu televizijskih, v katerem so se morali preizkusiti profesorji.

Kljub temu da sneg morda ni bil najboljši in da jih je zadnja dva dni spremljala gosta megla, so dijaki neizmerno uživali in se že zdaj veselijo naslednjega športnega tedna. Vredno pa je še omeniti, da je bil to zadnji smučarski športni teden z gimnazijo za profesorja Vojka Žiberno in je bil zato poslovilni večer še posebej čustven. Športni tedni brez njega ne bodo enaki, a so vsi dijaki mnenja, da je športne tedne vredno obdržati, tako da bodo tudi bodoče generacije deležne te prelepe izkušnje.

Bor Živec, 2. BG

(Visited 241 times, 1 visits today)
Dostopnost