Skoči na glavno vsebino

Te iskanje prevoza utruja? Naroči prevoz na zahtevo Lokalno povezani!

Za prevoze na treninge, druženja s prijatelji, v šolo ali na prakso v občinah Krasa in Brkinov lahko rezerviraš prevoz na zahtevo. Prevoz enostavno rezerviraš preko aplikacije ToyotaGo, določiš dan in uro prihoda (kdaj moraš prispeti na cilj) in odhoda (kdaj želiš oditi proti cilju) ter zanj odšteješ le simbolni znesek. Prevozi so podobni klasičnim taxi prevozom, a s pomembno razliko – vozilo (kombi) si deliš s tistimi, ki se istočasno odpravljajo v isto smer.

Prevozi na zahtevo prihranijo usklajevanja, čakanje in poenostavijo družinsko logistiko.

V anketi, ki smo jo izvedli lani, ste prav dijaki in študentje izkazali interes za dodatne prevoze, ki bi omogočili prevoz s podeželja v lokalna središča. Prevozi na voljo od ponedeljka do petka, med 6. in 19. uro. A ne pozabi; na voljo sta le dve vozili, zato pohiti z rezervacijo.

Podrobnosti tudi na spletni strani.

Polletno pilotno izvedbo prevozov na zahtevo za občane vseh štirih kraško-brkinskih občin omogoča izvedba LAS projekta Krepitev trajnostne mobilnosti na Krasu in v Brkinih, ki smo mu nadeli slogan Lokalno povezani. ORA Krasa in Brkinov, občine Divača, Komen, Hrpelje-Kozina in Sežana ter Zavod Sopotniki smo se za izvedbo projekta povezali z lokalnim prevoznikom Petika, Peter Česnik s.p. in podjetjem Toyota Slovenija. Prevoze izvajamo z dvemaToyotinima voziloma Proace Verso, aplikacija ToyotaGO pa omogoča tako rezervacijo in koordinacijo prevozov na zahtevo na območju Krasa in Brkinov.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Dostopnost