Skoči na glavno vsebino

Dijaki 3. ET smo si pri predmetu OTS (Organizacija turističnih storitev) sami organizirali in izvedli enodnevni izlet v Ljubljano.

Začetek izleta

Naš izlet se je začel v četrtek, 30. 5. 2024, ob 8. uri zjutraj. Zbrali smo se pred športno dvorano, kjer nas je pričakal avtobus. Po vkrcanju smo prejeli promocijski material in razpored dejavnosti za izlet. Ob 8.15 smo se odpravili in še pred odhodom zbrali denar za predvidene dejavnosti.

Karting

V Ljubljano smo prispeli ob 9.35. Do 10. ure smo imeli prosti čas, saj se je naš termin začel šele ob desetih. Skupina, zadolžena za karting, je na recepciji prijavila ekipe. Razdeljeni smo bili v štiri skupine, kjer so se različni vozniki pomerili med seboj. Po končanih vožnjah smo razglasili prva tri mesta in se odpravili na naslednji cilj.

Center Ljubljane in ogled gradu

Ob 11.20 smo se pripeljali v center mesta, kjer nas je avtobus pustil na Kongresnem trgu. Odpravili smo se proti Ljubljanskemu gradu in si na poti ogledali Univerzo v Ljubljani, tromostovje, Prešernov spomenik, Frančiškansko cerkev, Mestno hišo, Robov vodnjak, Ljubljansko stolnico in mestno tržnico. Polovica razreda je šla na grad z vzpenjačo, ostali pa peš. Po prihodu na grad smo si ga skupaj ogledali ter se fotografirali na obzidju. Vrnili smo se na enak način, kot smo prišli, in se dobili pod gradom na Ljubljanski tržnici. Po ogledu smo imeli čas za kosilo do 14.10, ko nas je avtobus pobral na Kongresnem trgu.

Paintball in odhod domov

Tik pred vstopom na avtobus nas je zajel dež. Kljub dežju smo se odpravili na lokacijo za paintball. Ker smo bili polni adrenalina, smo se odločili, da se kljub vremenu preizkusimo v streljanju z barvami. Na koncu je prepričljivo zmagala zeleno siva ekipa. Po končani igri nas je čakal avtobus. Premočeni smo se preoblekli in se ob 17.00 odpravili proti domu. Zaradi manjšega prometnega zastoja smo v Sežano prispeli ob 18.30.

Zaključek

Izlet v Ljubljano je bil več kot le šolski projekt – bil je priložnost, da smo se naučili organizacijskih spretnosti, sodelovanja in ekipnega duha pod budnim očesom profesorice Mojce Železnik Buda. Vsak del izleta je bil skrbno načrtovan in izveden, kar je omogočilo, da smo vsi uživali v dejavnostih, ne glede na vremenske razmere ali manjše logistične izzive. Karting je prinesel tekmovalni duh in adrenalin, ogled Ljubljanskega gradu in znamenitosti starega dela mesta pa je dodal kulturno noto našemu dnevu. Kljub dežju je paintball poskrbel za smeh in nepozabne spomine.

Takšni izleti nas povezujejo in krepijo prijateljske vezi, hkrati pa nam omogočajo, da praktično uporabimo znanje, pridobljeno pri pouku. Konec dneva smo se vrnili domov utrujeni, a zadovoljni, polni novih izkušenj in zgodb, ki jih bomo še dolgo pripovedovali. Ta dan nam bo ostal v spominu kot dokaz, da lahko s skupnimi močmi in dobro organizacijo dosežemo marsikaj ter ob tem neizmerno uživamo. Hvaležni smo tudi svoji razredničarki Luciji Filipčič Križaj, da se je odzvala našemu povabilu na izlet.

Sara Šuber in Kristian Kablar

(Visited 183 times, 1 visits today)
Dostopnost