Skoči na glavno vsebino

Spoštovani dijaki,

pred nami je nov začetek šolskega leta, nova stopnička v graditvi izobrazbe kot temeljnega kamna človeške civilizacije.

Poseben pozdrav namenjam našim novincem, ki stopajo na pot srednješolskega izobraževanja, hkrati pa začenjajo z eno najlepših izkušenj v življenju – izkušnjo dijaškega življenja, polnega doživetij, preobratov, uspehov, padcev, iskanja samega sebe in postavljanja sebe v družbo. Svet varnega otroštva v tem obdobju prehaja v svet negotove odraslosti in šola je v tem dinamičnem obdobju pomemben dejavnik – ne samo zaradi znanja, s katerim dijake pripravlja na poklicno in tudi življenjsko pot, ampak tudi zaradi vsega dogajanja, ki spremlja pouk in napolnjuje ter širi obzorja mladih na poti odraščanja.

V prvem šolskem dnevu v letu 2019/2020 bodo prve tri šolske ure namenjene druženju dijakov z razredniki in ravnateljem, po glavnem odmoru pa se začne pouk po urniku.

Dijaki 1. letnikov se zberete ob 8h v šolski športni dvorani, kjer vas bom sprejel in nagovoril ravnatelj šole, potem vas bom poimensko poklical in predal vašim novim razrednikom, ki vas bodo seznanili z delom in utripom šole, osnovnimi pravili in pričakovanji glede vašega obnašanja v šoli ter vas popeljali po šoli, da vsaj na hitro spoznate, kje se kaj nahaja.

Dijake 4. letnikov vabim 2. šolsko uro v športno dvorano, da vas pozdravim in nagovorim ter izrazim zaupanje v vašo odgovornost  in vam zaželim uspešno zaključno šolsko leto.

Ostale dijake, torej dijake 2. in 3. letnikov, pa k uvodnemu nagovoru in spodbudi k še boljšemu delu v novem šolskem letu vabim v športno dvorano 3. šolsko uro.

Vsem želim uspešno šolsko leto 2019/2020.

Dušan Štolfa, ravnatelj

(Visited 1.019 times, 1 visits today)
Dostopnost