Skoči na glavno vsebino

16. novembra, na deževen dan smo se dijaki 4. ekonomskega tehnika odpravili na strokovno ekskurzijo na Dolenjsko. Glavna organizatorka je bila Mateja Race in njene tri sodelavke iz Območno razvojne agencije Krasa in Brkinov. Izlet je bil organiziran v okviru LAS projekta Inkubator Turizma, v katerem poleg ORE sodelujejo še kraške občine Sežana, Komen, Divača in Kozina. Me, Diana Grmek, Manca Milosavljević Batič in Katarina Goranić s Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana pripravljamo idejno zasnovo vsebine v okviru projektne naloge za 4. izpitno enoto na poklicni maturi.

Naš prvi postanek je bil Podjetniški inkubator Kočevje. Tam so nam namestnik direktorja Podjetniškega inkubatorja ter direktor vodilnega partnerja LAS Kočevja predstavila trenutne in zaključene projekte v občini Kočevje. Njihov najuspešnejši projekt je Zadruga Zakladi Kočevske. Povedali so nam, kako so prišli do ideje, kako delujejo in kakšne cilje imajo za prihodnost.

Po dolgi vožnji med gozdovi smo se pripeljali v Trebnje, kjer smo si ogledali trgovino Dobrote Dolenjske. Prijazne delavke so nas postregle z okusnim dolenjskim zajtrkom. Pred zajtrkom so nam predstavili svojo kolektivno blagovno znamko. Njihovi izdelki so narejeni izključno iz lokalno pridelanih sestavin, ki jih pridelujejo kmetje v bližnji okolici Trebnja. Zaposlenih je 70% invalidov in s tem dajejo možnost zaposlitve vsakomur. Ena izmed zaposlenih nam je predstavila zgodovino nastanka blagovne znamke, kako poslujejo, vse njihove izdelke ter tradicionalno hrano Dolenjske. Spoznali smo njihov prodajni in proizvodni proces. S polnimi želodci smo se odpravili domov.

Po končani ekskurziji smo dobili boljšo predstavo kako Inkubator turizma deluje, kako bi s projektom začeli in ideje za aktivnosti, ki se bodo izvajale.

Kliknite  in si oglejte s čim smo si napolnili trebuščke.

Katarina Goranić, Manca Milosavljević Batič, Diana Grmek, 4. ET

(Visited 92 times, 1 visits today)
Dostopnost