Skoči na glavno vsebino

Pri kreativnem podjetništvu smo dijaki 3. letnika gimnazije pripravili, organizirali in izvedli turistični izlet na Bled in v Ljubljano za dijake in profesorje iz Nemčije in Portugalske, pod mentorstvom profesoric Mojce Železnik Buda in Patricije Kastelic Volf. Izvedli smo ga v četrtek, 20. 10. 2022, v okviru projekta Erasmus “Kiss of life”.

Dan smo začeli ob osmih z avtobusno vožnjo proti Bledu, kamor smo prispeli okoli devetih. Dve pletnji sta nas odpeljali na otok, kjer smo imeli uro in pol prostega časa. Ker je bil zvonik v obnovi, smo imeli možnost obiskati le Potičnico in cerkev Matere Božje. 

Ob enajstih smo se odpravili v Ljubljano. S Kongresnega trga smo prišli do žičnice, ki nas je povzpela na Ljubljanski grad, kjer smo imeli pol ure časa za prost ogled. Po končanem ogledu smo si vzeli eno uro časa, ki je bila namenjena kosilu, nato pa smo se sprehodili po Ljubljani in si ogledali Tromostovje, Šuštarski most, Zmajev most, NUK, Cankarjev dom, parlament, Mestno hišo, Robbov vodnjak in Prešernov trg. Medtem ko smo dijaki v angleščini svojim gostom predstavljali glavne znamenitosti mesta, so si gostje lahko o vseh znamenitostih prebrali tudi v zgibankah, ki smo jim jih zanje pripravili.  

Z ogledi smo zaključili ob šestih in se odpravili nazaj v Sežano. Prejeli smo nešteto zahval in pohval, ki smo jih z veseljem sprejeli, saj smo v organizacijo in izvedbo vložili veliko truda in časa.

Pia Psener, dijakinja 3. letnika kreativnega podjetništva

(Visited 88 times, 1 visits today)
Dostopnost