Skoči na glavno vsebino

Podelitev spričeval poklicne in splošne mature (spomladanski rok 2023)

Moje nebo barvajo tisočere

mavrice

in na koncu

vsake je zaklad …

(Boris A. Novak)

 

… in svoj zaklad so našli tudi dijaki 4. letnikov ŠC Sežana, ki so 5. 7. in 10. 7. 2023 na dveh svečanih podelitvah prejeli maturitetna spričevala poklicne in splošne mature.

Obe prireditvi so s kulturnim programom sooblikovali dijaki naše šole: Barbara Gorup, Valerij Rojc, Vito Peric, Ana Švara, Ela Macarol, Astrid Mavrič in Zala Cek.

Od srednje šole se je poslovila generacija, katere šolanje je zaznamovala tudi svetovna pandemija in iskanje znanja na daljavo. Tudi zato je bilo pričakovanje maturitetnih rezultatov toliko bolj vznemirljivo in z veseljem lahko zapišemo, da je v letošnjem šolskem letu srednjo šolo v Sežani zaključila ena najuspešnejših generacij doslej.

Poklicna matura: Od 48 dijakov, ki so maturo opravljali, je maturitetno spričevalo prejelo 46 kandidatov, kar je 95,8 %. Pohvalimo se lahko tudi z diamantno maturantko Laro Plahuta, ki je celotno maturo opravila z odliko in dosegla vse možne točke na poklicni maturi.

Splošna matura: K maturi je pristopilo 41 kandidatov in vsi so maturo opravili. Najbolj smo ponosni na zlato maturantko Hano Funa in diamantnega maturanta Kristjana Umeka, ki je dosegel vse možne točke. Tudi sicer so bili maturantje zelo uspešni, saj je 25 točk ali več doseglo kar 14 kandidatov.

Vsem maturantom za uspešno opravljeno preizkušnjo čestitamo in jim želimo prijetne, sproščujoče, raziskovalne in nasploh dogajalne počitnice – najdaljše do sedaj. Srečno!

Nikita Privšek in Petra Ražem,

za tajništvi poklicne in splošne mature

Foto: Mateja Grmek, Samo Onič, Lilijana Fabris, Petra Ražem

(Visited 668 times, 1 visits today)
Dostopnost