Skoči na glavno vsebino

Dijaki 2. ART imamo v predmetniku obvezni strokovni modul Podjetje na trgu. Pri pedagoških urah, ki smo jih imeli 3–krat tedensko, smo s pomočjo prof. Lucija Stanič Brezec, usvajali snov z ekonomskega področja, kjer brez podjetništva ne gre.  

Kaj je podjetništvo? Je način življenja,  poln tveganja in navdušenja. Beseda „PODJETNIŠTVO“ ima isti koren kot beseda „PODJETEN“, kar pomeni, da se USPEŠNO lotevamo nalog in stvari. PODJETNIŠTVO je HRBTENICA, mikro, majhna in srednja podjetja so krvni obtok GOSPODARSTVA.

Kdo je PODJETNIK?

Je fizična oseba, ki

  • VIDI, kar so drugi spregledali,
  • UKREPA, medtem ko se drugi obotavljajo.

Pripravljen je sprejeti TVEGANJE, seveda znotraj razumne meje.

Tudi mi smo se prelevili v podjetnike, saj smo dobili za nalogo, da v okviru mini poslovnega načrta predstavimo svojo poslovno idejo. Pri izbiri imena podjetja, pravne osebe, smo se večinoma odločali za angleške besede, ker želimo, da je podjetje prepoznavno tudi na mednarodni ravni.  Poleg poslovnega načrta smo pripravili tudi oglaševanja s pomočjo izdelane izložbe za izbrano podjetje. Oglaševali smo v steklenih omaricah na hodniku drugega nadstropja šole med učilnico št. 4 in učilnico št. 5.

Dijaki 2. ART

(Visited 98 times, 1 visits today)
Dostopnost