Skoči na glavno vsebino

Ekskurzije

V 2. ali 3. letniku dijaki obiščejo decembrski Milano. Na dvodnevni ekskurziji si ogledajo lokalne kulturne znamenitosti in najbolj znane muzeje ter analizirajo izložbe in ostala sredstva množičnega komuniciranja, ki v Sloveniji v tolikšni meri niso prisotna.

Na enodnevnih strokovnih ekskurzijah pa obiščemo MOS Celje, SOF v Portorožu, Fructal Ajdovščina in v Ljubljani izvedemo Dan za vizualne komunikacije.

Mednarodno sodelovanje

Naša šola je vključena v mednarodne projekte na dveh področjih: področje mobilnosti (npr. opravljanje prakse v tujini za dijake ekonomskega in aranžerskega tehnika) in področje partnerstev (sodelovanje v skupnih projektih s tujimi šolami in drugimi institucijami).

Dvoletni projekt mobilnosti Usposobljeni za prihodnost/Trained for the future je omogočil opravljanje praktičnega izobraževanja v tujini 35 dijakom obeh smeri. Dijaki so se udeležili praktičnih usposabljanj v Barcelosu (Portugalska), Palmi de Mallorci (Španija) in Funchalu (Madeira, Portugalska). Dijaki so na izmenjavi nadgrajevali kompetence odprtega kurikula s področja multimedije, turizma in robotike. Projekt je po zaključku prejel najvišjo nagrado za kakovost mednarodnih projektov zlato jabolko kakovosti 2020. Nagrado podeljuje nacionalna agencija za evropske programe CMEPIUS (Center Republike Slovenije za obilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja).

Že v začetku šolskega leta 2018/2019 je ŠC Srečka Kosovela Sežana postal tudi nosilec Listine Erasmus+ za mobilnost v poklicnem izobraževanju, s katero lahko praktično usposabljanje v tujini omogočimo večjemu številu dijakov programa aranžerski tehnik. Projekte smo poimenovali s skupnim imenom Vizija prihodnosti.

Naše priljubljene destinacije so še vedno: Barcelos, Portugalska; Messina, Italija; Mallorca, Španija; Madeira, Portugalska. V okviru projekta Vizija prihodnosti je prakso v tujini opravljalo že več kot 70 dijakov programa aranžerski tehnik, ena dijakinja pa se je odločila za opravljanje dolgotrajne prakse (več kot 3 mesece).

Poleg projektov mobilnosti dijaki aranžerskega tehnika sodelujejo v strateških partnerstvih.

Partnerstvo med šolami Creative Entrepreneurship 4 Culture si je postavilo visok cilj: ustvariti mednarodno podjetje (joint venture), ki bo aktivno v industriji tradicionalnega modnega oblikovanja. Dijaki so proučili možnosti uporabe in proizvodnje naravnih barvil in tekstila, tradicionalne tehnike ter postopke tkanja in pletenja, vzorce in motive, geometrijske oblike ter ostale elemente okolja, ki bi se lahko uporabljali v modni industriji. Na podlagi raziskave so oblikovali in izdelali oblačila, ki se bodo prodajala na skupni e-platformi in bodo predstavljena na mednarodni modni reviji ob zaključku projekta. Dijaki so se udeležili usposabljanja v Italiji in Romuniji, čaka jih zaključek projekta in modna revija v Grčiji.

Marketing 4 Artists je projekt, katerega nosilka je naša šola. Predvideva zahtevne projektne rezultate, namenjen predvsem dijakom, študentom in profesorjem umetniških šol. V partnerstvu sodelujejo šole in institucije iz Španije, Belgije, Italije, Romunije in Finske.

(Visited 1.067 times, 1 visits today)
Dostopnost