Skoči na glavno vsebino

Zavod RS za Šolstvo je ŠC Srečka Kosovela Sežana, v okviru razpisa za mednarodno dejavnost v vzgoji in izobraževanju, odobril projekt Kompetence prihodnosti, katerega namen je predstaviti primer dobre prakse izdelave aplikacij za mobilne telefone na partnerski šoli v Zvorniku.

V šolskem letu 2017/18 je naša šola prvič izvedla modul Robotika na programu ekonomski tehnik. V okviru modula, se dijaki učijo oblikovati aplikacije za mobilne telefone. Navdih za izdelavo aplikacij iščejo v okolju, tako, da zaznajo probleme in ustvarijo aplikacijo, kot rešitev določenega problema.

Do sedaj so oblikovali že cel kup zanimivih aplikacij (aplikacija za naročanje malice v šolski okrepčevalnici MC Etko, aplikacija za prve letnike z uporabnimi podatki, aplikacija za iskanje turističnih informacij-APP TIC na Krasu ter aplikacija za potep po Kosovelovi Sežani E-KONStukcija).

Natančen datum obiska v Zvorniku bomo sporočili pred začetkom šolskega leta 2019/20, bo pa najverjetneje v prvi polovici septembra. Vse dijake, ki ste zainteresirani za sodelovanje vabimo, da se prijavite na email naslov maja.preseren@gmail.com najkasneje do 15. 7. 2019. Prednost pri izbiri udeležencev imajo dijaki gostitelji.

Maja Prešeren, koordinatorica mednarodne dejavnosti

(Visited 255 times, 1 visits today)
Dostopnost