Skoči na glavno vsebino

Zavod RS za Šolstvo je ŠC Srečka Kosovela Sežana, v okviru razpisa za mednarodno dejavnost v vzgoji in izobraževanju, odobril projekt Kompetence prihodnosti, katerega namen je predstaviti primer dobre prakse izdelave aplikacij za mobilne telefone na partnerski šoli v Zvorniku.

V šolskem letu 2017/18 je naša šola prvič izvedla modul Robotika na programu ekonomski tehnik. V okviru modula, se dijaki učijo oblikovati aplikacije za mobilne telefone. Navdih za izdelavo aplikacij iščejo v okolju, tako, da zaznajo probleme in ustvarijo aplikacijo, kot rešitev določenega problema.

Do sedaj so oblikovali že cel kup zanimivih aplikacij (aplikacija za naročanje malice v šolski okrepčevalnici MC Etko, aplikacija za prve letnike z uporabnimi podatki, aplikacija za iskanje turističnih informacij-APP TIC na Krasu ter aplikacija za potep po Kosovelovi Sežani E-KONStukcija).

Natančen datum obiska v Zvorniku bomo sporočili pred začetkom šolskega leta 2019/20, bo pa najverjetneje v prvi polovici septembra. Vse dijake, ki ste zainteresirani za sodelovanje vabimo, da se prijavite na email naslov najkasneje do 15. 7. 2019. Prednost pri izbiri udeležencev imajo dijaki gostitelji.

Maja Prešeren, koordinatorica mednarodne dejavnosti

(Visited 245 times, 1 visits today)
Dostopnost