Skoči na glavno vsebino

Da bi razumeli različnosti in posebnosti ljudi, so dijaki, vključeni v projekt Erasmus+ ARII (Drugačnost, rezilientnost, zavzetost in vključenost) najprej pripravili dva seznama: seznam romanov in seznam filmov, ki tako ali drugače naslavljajo drugačnost.

Vsak dijak je nato izbral vsaj en film ali roman s seznama ter o njem zapisal kratek sestavek z opisom zgodbe in temeljne različnosti, ki jo spoznavamo skozi umetniško delo. Nekateri dijaki so ustvarili tudi plakat v angleščini.

Vsi nastali plakati so del razstave v šolski avli z naslovom Razumeti različnost skozi filme in literaturo. Spoznali smo, da življenje piše zelo različne zgodbe in da je prav različnost pogosto tista, ki nas bogati.

Vabljeni k ogledu razstave in spoznavanju različnosti: od paralize in različnih dolgotrajnih bolezni do duševnih težav in motenj, npr. mejne osebnostne motnje (film Črni labod), umske manjrazvitosti (film Forrest Gump), shizofrenije in genialnosti (film Čudoviti um), anksioznosti in napadov panike (roman 130 utripov na minuto).

Alenka Kompare, ARII projektni tim

(Visited 115 times, 1 visits today)
Dostopnost