Skoči na glavno vsebino

V torek, 7. 6. 2022, nas je 5 dijakinj 3. letnikov gimnazije in ekonomske šole odpotovalo v Kahramanmaraş na učno usposabljanje v okviru projekta  “Virtual Training Companies in Vocational Education”.  Projekta se je udeležila tudi skupina dijakinj s Slovaške.

V šoli Altinsehir Mesleki ve teknik anadolu lisesi nam je tamkajšnji ravnatelj izrekel dobrodošlico in postregel s turško kavo ter z dobrotami. Sledile so predstavitve posameznih držav in učnih podjetij. Organiziran je bil sejem s stojnicami, kjer smo se učna podjetja predstavila. S svojim učnim podjetjem Palladium Wellness smo prejele nagrado za najboljši katalog na sejmu.

Obiskali smo tudi nekaj znamenitosti Kahramanmaraşa, kot so Ceyhan Köprüsü (most), Tashan bazar, muzej literature, mestni muzej, Döngel jama, grad Kahramanmaraşa in Yesgöz, lunapark … Poleg vseh dejavnosti smo okušali tudi tradicionalno turško hrano, ki je za razliko od naše precej bolj začinjena. Za zaključek so nas gostujoči učitelji peljali na sproščujoče druženje s turško glasbo v živo.

Počutili smo se zelo dobrodošle in sprejete. Zelo smo uživale v spoznavanju njihove kulture ter v učenju tradicionalnega plesa. Organizatorjem se iskreno zahvaljujemo za srčno gostoljubje in komaj čakamo na ponovno srečanje.

Iris Rebula, 3. b GIM in Eva Miklavec, 3. a GIM

(Visited 126 times, 1 visits today)
Dostopnost