Skoči na glavno vsebino

 

 

Šolski natečaj enokitične pesmi in haikuja se je odvijal znotraj programa za preventivne dejavnosti Občine Sežana – LAS. Pri njegovi izvedbi smo sodelovali šolski predstavnici skupine LAS, slavist in svetovalna delavka, saj smo bili mnenja, da ima lahko ustvarjalnost v tem nenavadnem času, še posebno moč.

Pekel in nebo se v nas gresta gugalnico, je dejala nedavno preminula, velika Sežančanka, Jolka Milič.

Proti nebesom in peklu je rad zrl tudi ameriški fotograf Alfred Stieglitz. Razvnemala sta ga nebo in oblaki, ki jih je lovil na fotografski trak. V fotografski kolekciji Equivalents, kjer je v 8 letih zbral okrog 350 fotografij, so skozi oblike oblakov spregovorila Alfredova čustva in njegov notranji svet.

Da je ustvarjalnost lahko pot za spoznavanje samega sebe, čustev in sproščanje, je že dolgo znano. Namen šolskega natečaja je tako bil, da bi dijaki  v vrstice enokitične pesmi in haikuja, ujeli svoje občutke in misli, opazovanje ter doživljanje sveta.

Verjamemo, da bodo izbrana dela nagovorila marsikoga izmed vas, hkrati pa si želimo, da bi čare kreativnega pisanja in njegove blagodejne učinke preizkusil in spoznal še kdo.

Na šolskem natečaju je bilo izbranih in nagrajenih 5 najboljših umetniških del, pod katere so se podpisale dijakinje Valentina Babuder, Staša Vodopivec in Ajda Opara.

Na natečaju je s svojo pesmijo zmagala dijakinja

Yllka Kroni.

Veliko užitka vam želimo ob branju kolaža izbranih in nagrajenih pesniških del!

Franja Čok, šolska svetovalna dela

(Visited 339 times, 1 visits today)
Dostopnost