Skoči na glavno vsebino

Hej ti! Ja, ravno ti, ki zdaj to bereš. Imaš mogoče v sebi tisto nenavadno in prijetno željo po pesniškem pisanju oziroma literarnem ustvarjanju? Ti je izražanje čustev in občutij s pomočjo peresa pisano na kožo? Če je odgovor pritrdilen, potem je zdaj pravi čas, da te prevzeme tisti strastni vrtinec moči, ki mu preprosto pravimo navdih in …

Hitro strni vse svoje misli in občutke v haiku ali poljubno enokitično obliko pesmi in jo pošlji na elektronski naslov sreckov.natecaj@gmail.com. Čas imaš samo do 15. 12. 2020. Najboljše pesmi bodo s strani strokovne žirije tudi nagrajene, natisnjene in razstavljene na šoli, šolski spletni strani ter šolskih socialnih medijih.

Pravila sodelovanja so zelo preprosta: 

  • pošlješ lahko do 3 izvirne poljubne enokitične pesmi in/ali haikuje, 
  • pesmi ne smejo biti daljše od dvajsetih zlogov, 
  • pošlješ jih kot priponko v Word datoteki, opremljene s svojim psevdonimom.

Udeleženci natečaja se odpovejo materialnim pravicam, kar pomeni, da ne bodo dobili honorarja za objavo pesmi. Seveda pa obdržijo vse avtorske in moralne pravice.

Pa veliko pesniškega navdiha!

P.s.: Ali veš, da je precejšnje število raziskav pokazalo, da ima kreativno pisanje pozitiven in blagodejen vpliv na naše počutje in duševno zdravje? Več o tem lahko prebereš v članku Revije Panika “Blagodejni vplivi kreativnega pisanja”.

(Visited 355 times, 1 visits today)
Dostopnost