Skoči na glavno vsebino

Gibanje pomembno zmanjšuje tveganje za virusno okužbo in zmanjšuje tesnobo, ki jo lahko povzroči samoizolacija zaradi preprečitve širjenja virusa. Ravno zdaj je zato še kako pomembno, da ostanemo telesno aktivni vsak dan, pri tem pa upoštevamo vsa priporočila in ukrepe. Primerna telesna aktivnost omogoča, da je naša glava pri učenju in reševanju različnih nalog zagotovo lažja.

Glede na trenutne okoliščine je kakršnakoli telesna dejavnost boljša od nedejavnosti. Vsak korak je boljši od minute sedenja ali ležanja. Verjetno marsikoga v tem času zanima, kako pa poteka pouk na daljavo pri športni vzgoji? Aktiv športnih pedagogov na naši šoli to počne s pripravljanjem različnih videov za dijake, ki vsebujejo prikaz izvedbe posameznih vaj, za posamezno uro športne vzgoje. Vaje dijaki združijo s kakšnim sprehodom, nekateri tudi s tekom, če le imajo možnost to narediti varno in odgovorno!

Vaje lahko izvajamo doma in so primerne za vsakogar. Mogoče si bo ob ogledu enega izmed videov poleg naših dijakov, ki to že počnejo, želel potelovaditi še kdo!

Ostanite zdravi, upoštevajte priporočila in ne pozabite na gibanje!

Športni pedagogi

(Visited 776 times, 1 visits today)
Dostopnost