Skoči na glavno vsebino

V torek, 1. 6. 2021, smo se dijaki 1.bg odpravili na adrenalinski spust s kajaki po reki Krki. Ob 8.00 smo se zbrali pred našo šolo, prevzeli malico in se z avtobusom napotili proti vasi Lese na Dolenjskem. Ob bregu reke Krke so nas prijazno sprejeli vaditelji kajakaškega kluba Carpe Diem in nas opremili z neoprenskimi oblekami, anoraki, rešilnimi jopiči in čeladami. Pred spustom po reki smo se poučili o splošnih pravilih ter spoznali osnove tehnike veslanja.

Zatem smo odveslali na dvourni spust, na katerem smo se soočili s šestimi lehnjakovimi pragovi. Med potjo nas je spremljalo vroče Sonce in prelep pogled na naravo. Sama izkušnja je bila polna smeha in zabave, presenetil pa nas je tudi kakšen padec. Menimo, da je bila to prečudovita priložnost, da smo se kot razred še bolj povezali.

Od kajakov smo se poslovili v Zagradcu, kjer smo se preoblekli, na hitro nekaj malega pojedli in najpogumnejši tudi skočili v Krko, s pičlimi 10⁰C. Voditeljem smo se prijazno zahvalili za nepozabno izkušnjo ter se napotili k avtobusu.

Naša končna destinacija je bila Sežana, kjer smo v športnem duhu zaključili izlet.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Po zapisu Eve Štefančič, Mance Dekleva in Nine Blažek

(Visited 198 times, 1 visits today)
Dostopnost