Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 19. 9. 2022, smo se dijaki 1. ag in 1. bg odpravili na športno-spoznavni teden na slovensko obalo. Nastanjeni smo bili v hostlu Panorama na Šentjanah s prečudovitim razgledom na Portorož in Piranski zaliv.

Vsako jutro smo se po zajtrku peš sprehodili do morja, kjer smo plavali, se potapljali, supali, jadrali in se zabavali.

Prvi dan smo se odpravili do jadralnega kluba Pirat, kjer so nas prijazni člani kluba naučili jadrati. V dvojicah smo se posedli na manjše jadrnice, s katerimi smo jadrali in uživali v vetrovnem, vendar sončnem dnevu. Nato smo supali in plavali na plaži v Bernardinu.

Drugi dan smo imeli možnost potapljanja in raziskovanja osupljivega morskega dna v Fiesi. V varnih rokah izkušenih potapljačev smo  pod morsko gladino opazovali korale, spužve, morske vetrnice, školjke in ribice. Za večino dijakov je bila to nova in nepozabna izkušnja. Zvečer smo prisluhnili poučnemu predavanju o zasvojenosti.

Tretji dan smo se zgodaj zjutraj odpravili na plažo pod Bernardinom, kjer smo se vkrcali na ladjo Laho. Prisluhnili smo profesorici geografije, ki nam je povedala marsikatero zanimivost o slovenskem morju in obali. Pluli smo od Bernardina pa vse do Izole in nazaj. Opazovali smo znamenitosti Pirana in Izole ter visoke klife, ki se razprostirajo v Fiesi in Piranu. Po plovbi smo preostanek dneva preživeli v parku na plaži, kjer smo igrali odbojko na mivki, plavali in igrali družabne igre. Postali smo ekipa in noben vihar ji ne bo prišel do živega. Kasneje smo pojedli okusno kosilo v restavraciji, ki se nahaja blizu plaže v Bernardinu. Zvečer smo imeli poučen kviz o vodnih športih, ki sta ga pripravila študenta Žan in Jan. Na koncu smo se tudi pošteno pozabavali s plesnimi točkami in se zahvalili svojim profesorjem za enkraten in čarobno organiziran teden.

Zadnji dan smo se še zadnjič sprehodili do plaže in tam preživeli dopoldan. Po kosilu smo se poslovili od prijaznih gostiteljev in se polni lepih doživetij in vtisov odpravili proti domu.

Na novo stkana prijateljstva, prigode in dogodki nas bodo zagotovo spremljali in razveseljevali po poti skozi srednješolska leta.

Ula Dahalić, 1. ag

(Visited 317 times, 1 visits today)
Dostopnost