V ponedeljek, 9. 9. 2019, smo se prvi letniki smeri ekonomski in aranžerski tehnik Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana odpravili v Portorož na športno-spoznavni teden. V hostel Panorama v Šentjanah nad Portorožem smo prispeli ob 9. uri in se namestili po sobah. Po kosilu smo se odpravili v Portorož na plavanje. Voda je bila mrzla, ampak smo zmogli. Zvečer smo imeli predavanje o potapljanju.

Naslednji dan, v torek zjutraj, smo odšli v Fieso, kjer smo se potapljali. Bilo je zelo zanimivo in animatorji so bili zelo prijazni. Po kosilu smo ponovno skočili v vodo in plavali.

Zvečer smo imeli predavanje o jadranju oz. priprave na sredo, ko nas je čakalo jadranje. Dopoldne smo najprej odšli na plavanje v bazen hotela Bernardin. Nato pa smo se odpravili jadrat. Nekateri niso želeli iti, a jim je lahko žal, saj je bilo zelo zabavno.

V sredo zvečer je prišel gospod Brane in nam predaval o drogah ter svojo izkušnjo z njimi delil z nami. Iz njegove zgodbe smo se lahko veliko naučili.

Četrtkovo dopoldne smo začeli s plavanjem, nato smo veslali ter imeli kratek izlet z barko po celotni slovenski obali. Zvečer smo imeli dogodek na temo »Pokaži kaj znaš« in vsak oddelek se je moral pokazati v svoji najboljši luči. V oddelku aranžerskega tehnika smo izvedli modno revijo, kjer smo se punce preoblekle v fante, fantje pa v punce. Smeha in dobre volje ni manjkalo. Dijaki ekonomskega tehnika so se predstavili s petjem, njihovi fantje pa so zaigrali še dve pesmi. V večeru smo zelo uživali in na koncu zapeli še vsi skupaj.

Zadnji dan našega spoznavnega tedna smo začeli s 30-minutnim plavanjem, nato pa je sledilo kosilo. Z njim se je tudi zaključil naš športno-spoznavni teden.

Menim, da smo se v tem času v razredu res povezali in da nam je vsem bilo na športnem tednu zelo všeč.

Andreja Panger, 1. ART

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterPrint this page
(Visited 408 times, 1 visits today)