Skoči na glavno vsebino

Veseli in vsi navdušeni smo zakorakali v šolsko leto 2020/21. Pridružili smo se veliki družini Rumene podmornice, kjer se učimo z navdihom.

Glede trenutnih razmer »Corone« nismo imeli dijaki 1. letnikov spoznavanja na običajnem športnem tednu. Kljub temu smo se v četrtek, 10. septembra 2020, imeli lepo, ko smo se udeležili spoznavnega športnega dne. Zjutraj tega dne smo se z avtobusom odpeljali do Belega Križa. Po izstopu na avtobusni postaji smo se peš v koloni eden za drugim odpravili na razgledno točko hostla »Panorama«.

Tu bi bili običajni, spoznavni športni teden locirani, kjer bi spali in imeli dnevne obroke. Po uvodnem pozdravu lastnika omenjenega objekta smo se dijaki razdelili v dve skupini, glede smeri. Dijaki 1. ET smo se z razredničarko Lucijo Stanič Brezec in prof. športne vzgoje Janijem Žiberno locirali na zid pod oljkami na dvorišču hostla »Panorama«. Naša naloga je bila ta, da se je vsak člen verige, torej dijak 1. ET, na kratko predstavil. Mozaik predstavitve se je nanašal na dele razloga vpisa na srednjo šolo, predstavitev družine, kjer smo se rodili in živimo, zaključili smo s posebnostmi in konjički. Predstavitev je potekala s predajo štafetne predstavitve.  Na ta način smo se bolje spoznali ter ugotovili, od kod vse prihajamo ter katere še neodkrite talente skrivamo. Predstavitve so bile zanimive in unikatne. Predstavitveno nalogo smo uspešno rešili v 60 minutah.

Drugo skupino pa so sestavljali dijaki 1. ART, skupaj z razrednikom Davidom Kunstekom Kneževičem ter prof. športne vzgoje Vojkom Žiberna. Tudi ta skupina je dobila enako nalogo.

Peš smo se odpravili do kopališča v Fiesi, kjer nam je pogled na širno morje povedal vse.

Pot smo nadaljevali v dveh ločenih skupinah, na začetku vsake skupine je bil prof. športne vzgoje, na koncu skupine pa razrednik oz. razredničarka posameznega oddelka.

Že takoj na začetku spoznavnega dne smo se dijaki naučili evidentiranja skozi »senzor«, da sta dežurna dijaka posameznega oddelka ugotovila ali kateri od dijakov manjka in se tem krši pravila glede prihoda na določen kraj, ob točno določeni uri.

Dijaka, ki je zamudil, je čakala kazen. V času pogovora, med peš potjo, se je žal slišala tudi na glas izgovorjena neprimerna beseda, ki je prišla iz ust dijakov. Tudi to je bilo kaznovano, z izvajanjem določenega števila »sklecov«. S tem so se dijaki naučili uporabe primernega besednega zaklada, ki ga izgovorijo na glas.

Ob 12i uri smo bili na razgledni točki, pri cerkvi, Sv. Jurija, v Piranu. Tu smo se dijaki slikali in nadaljevali pot do Tartinijevega trga. Dobili smo 15 minut prostega časa. Po ponovnem štetju oz. »čekiranju« skozi senzor smo nadaljevali pot do Bernardina, kjer nas je čakalo pripravljeno kosilo, za dijake, ki smo se nanj naročili.

Ob 14. uri smo začeli športne dejavnosti, razdeljeni v dve skupini, glede smeri izobraževanja. S tem smo upoštevali vsa navodila, priporočila glede COVID19, s strani NIJZ-ja. Po plavanju smo nadaljevali športne igre med oddelki. Pri različnih igrah so sodelovali dijaki posameznega oddelka, ki so med seboj tekmovali. Važno je sodelovati ne pa zmagati. Pri vsem tem smo uživali in se zabavali ter lepo imeli.

Čas je kar hitro minil. Ob 16.30 odšli s plaže proti avtobusni postaji, kjer nas je že čakal avtobus, ki nas je odpeljal v Sežano, kamor smo prispeli okoli osemnajste ure.

Kljub napornemu dnevu smo polni novih spoznanj in vtisov odšli domov.

Fazani ART in ET smeri

(Visited 273 times, 1 visits today)
Dostopnost