Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 31. 5. 2021, smo dijaki 1. a gimnazije imeli športni dan. Odpeljali smo se v Suho krajino, kjer smo se s kajaki spustili po reki Krki. Sprejeli so nas kajakaški učitelji iz podjetja Carpe Diem. Najprej so nam razdelili opremo: neoprenske obleke, anorake, rešilne jopiče in čelade, nato pa nas seznanili z varnim vedenjem na reki, uporabo vesla in z osnovnimi načini vodenja kajaka. In prva kajakaška preizkušnja se je začela.

Usedli smo se vsak v svoj kajak in z njim odšli na reko. Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo se navadili na ravnanje s kajakom, in počasi smo začeli veslati po reki. Med spustom smo prevozili šest lehnjakovih pragov. Pri tem je veliko dijakov padlo iz kajaka v vodo. A nas ni bilo čisto nič strah, saj so ob nas ves čas bili kajakaški učitelji, ki so skrbeli za našo varnost.

Spust po reki je trajal približno dve uri. Po zaključku smo vrnili opremo, pojedli malico in se odpravili nazaj proti Sežani. Med vračanjem sta nam profesorja Mateja Grmek in Vojko Žiberna povedala nekaj zanimivosti o krajih med potjo.

Spust po Krki je bila za nas zanimiva izkušnja in polna adrenalina.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Po zapisu Maje Goričan, 1. ag

(Visited 263 times, 1 visits today)
Dostopnost