Skoči na glavno vsebino

Med 9. in 13. majem 2022 poteka Evropski teden ozaveščanja o duševnem zdravju. Ker je pomembno, da se zavedamo pomena duševnega zdravja in znamo poskrbeti zanj vse tedne v letu, bomo na naši šoli med 17. in 20. majem organizirali različne dejavnosti, povezane s krepitvijo duševnega zdravja.

V avli srednje šole bo stojnica z različnimi gradivi in nasveti za krepitev duševnega zdravja. Ob stojnici bo v sredo, 18. 5., v prvem glavnem odmoru, in v petek, 20. 5., v drugem glavnem odmoru, potekala izdelava antistresnih žogic.

Žogice vam bodo pri premagovanju stresnega obdobja v šoli ob zaključku leta zagotovo prišle prav, lahko pa se nam pridružite pri sooblikovanju drevesa življenja in rasti. Vabljeni, da krošnjo drevesa obogatite in vanjo dodajate list z zapisom/odgovorom na vprašanje, kaj naredim za svoje duševno zdravje.

Vabimo vas tudi v knjižnico na ogled razstave knjig, povezanih z duševnim zdravjem, ter v učilnico 6 na hitro sproščanje. Priložnosti za hitro sprostitev ne zamudite v torek, 17. 5. (med drugim glavnim odmorom), in v sredo 18. 5. (med prvim glavnim odmorom).

Na stenah avle bodo cel teden razstavljeni izdelki dijakov in druga gradiva, povezana s skrbjo za duševno zdravje, pa tudi s specifičnimi učnimi težavami. Slednje pogosto spregledujemo ali jih ne razumem povsem.

Naj bo Srečko* dobro!

Šolska svetovalna služba  

*Srečko v tem kontekstu razumemo kot oznako za vse dijake in zaposlene na šoli.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Dostopnost