Skoči na glavno vsebino

Neskončen je up v bodočnost,

a bodočnost neskončna ni.

(T. Konec, Samotnost)

 Na vroč petkov popoldan, 27. 5. 2022, je v Sežani kultura prišla na cesto. V akciji z udarnim naslovom Kulturo na cesto #2 (letošnja tema je bila UP V BODOČNOST = NESKONČNOST) je v spomin na obletnico smrti Srečka Kosovela na posebnem dogodku sodeloval šopek literarnih, likovnih in na drugih področjih ustvarjalnih mladih. Dogodek so pripravili:  Društvo Konstruktivist, Maša Pušnik, Jovana Đukić, Kosovelov dom Sežana, Klub študentov Sežana, Mladinski center Podlaga, Ljudska univerza Sežana – Kosovelova spominska soba, TAM-TAM.

Na dogodku so sodelovali tudi naši dijaki – prispevali so delček svojega literarnega ustvarjanja (Timotej Konec (1. BG), Nika Kocjančič (1. BG), Jan Hreščak (1. AG), Nina Pregl Martinec (1. ART), Alja Cergol (2. AG), ustvarjali likovno podobo neposredno na TAM-TAM-ov plakat (Nina Pregl Martinec) ali sodelovali na info točki projekta na Kosovelovi ulici (Zala Cek (1. BG), Mark Kralj (1. BG)). Pozorno oko pa je zabeležilo tudi nekaj naših nekdanjih dijakov, npr. Taia Küssla, Evo Švigelj, Ano Stevanovski, Anjo Majcen, Medino Leković, Urško Bizjak, Petro Grmek; nenazadnje pa sta bili nekoč naši dijakinji tudi pobudnici dogodka Maša Pušnik in Jovana Đukič.

V prijetni senci dreves je lahko vsakdo spremljal nastajanje likovnih podob, si s plakata odtrgal poezijo, prisluhnil glasbi, kupil unikaten izdelek ali si domačo ozimnico oplemenitil z vloženo poezijo.

Čeprav ima datum mrakobno referenco, je bil dogodek zelo prijeten in zanimiv. Kultura si je izbrala super dan, da je iz svojih zasebnih kotičkov in neudejanjenih zamisli prišla med ljudi. Na 15 TAM-TAM-ovih oglasnih panojih po Sežani si lahko še ves teden ogledate njeno petkovo zapuščino.

Vabljeni.

Petra Ražem, za Kulturo na cesto #2 in ŠC Sežana

 

(Visited 220 times, 1 visits today)
Dostopnost