Skoči na glavno vsebino

Zimski Zotkini dnevi odprtih vrat

V času zimskih šolskih počitnic ZOTKS za dijake zopet pripravlja pestro dogajanje. V okviru zimskih Zotkinih dni odprtih vrat se bodo zvrstila zanimiva predavanja in delavnice.

Ker se še vedno ne moremo družiti v živo, bo dogajanje potekalo na daljavo. Na voljo je sedem predavanj in delavnic, vsa pa so povezana s temami, ki jih na ZOTKI pokrivajo in so seveda zanimiva za učence, dijake, učitelje in mentorje, ki jih zanimata naravoslovje in tehnika.

Udeležba je brezplačna, vendar so za posamezna predavanja potrebne prijave (na povezavi).

Četrtek 25. februar 2021

Petek  26. februar 2021

Maφjski vikend 2021

Mafijski vikend je zimska šola matematike in fizike, namenjena dijakom vseh letnikov, ki poteka vsako leto v nekem zimskem vikendu.

Dijaki se v času enega vikenda udeležijo dveh poljudnih predavanj iz matematike in fizike, dveh matematičnih ali fizikalnih delavnic ter se družijo z vrstniki in zaposlenimi na Fakulteti za matematiko in fiziko. Vikend poteka v sproščenem vzdušju in je odlična priložnost za to, da dijaki bolje spoznajo, kaj matematika in fizika na univerzitetni ravni sploh sta, da študente in aktivne raziskovalce povprašajo o študiju in raziskavah, ali pa da en vikend preživijo z vrstniki s podobnimi interesi.

Letos bo vikend zaradi omejitev zbiranja potekal virtualno in brez kotizacije.

Okvirni program Mafijskega vikenda 2021 je:

Petek, 5. 3. 2021 od 17:30–20h: Zbor in poljudni predavanji.
Sobota, 6. 3. 2021 od 9h–12h: Delavnice po skupinah.
Sobota, 6. 3. 2021 od 15h–18h: Družabno popoldne.
Nedelja, 7. 3. 2021 od 9h–12h: Delavnice po skupinah, anketa.

Podroben program je na voljo na zavihku Program. Kotizacije za vikend letos ni. Vseeno pa prosimo, da se na vikend prijavite tukaj, da bomo lažje organizirali dejavnosti. Za vsa dodatna vprašanja lahko kontaktirate Lucijana Plevnika na lucijan.plevnik@fmf.uni-lj.si.

(Visited 186 times, 1 visits today)
Dostopnost