Skoči na glavno vsebino

Jesenske Erasmus aktivnosti ŠCSK

Letošnja jesen je bila zopet mednarodno zelo intenzivna. Na šolskem centru smo sprejemali goste s Portugalske, Nemčije, Turčije, Slovaške, Grčije, Cipra, hkrati pa potovali v različne evropske države (Slovaška, Španija, Italija, Romunija).

  1. Tretji mednarodni projektni sestanek partnerstva MESU

Od 13. 9. do 14. 9. 2022 smo na šoli gostili mednarodni projektni sestanek Erasmus+ partnerstva Virtual companies in VET (MESU).  Predstavniki gospodarstva in izobraževalnih institucij so se srečali z namenom, da bi z rezultati projekta povezali šolstvo in gospodarstvo na področju razvoja poklicnega izobraževanja.

  1. YOUNG ARTISTS EMPOWERMRNT

Od 16. 9. do 26. 9. 2022 smo izvedli fizični del kombinirane mobilnosti, v katerem je sodeloval 4. ART. Dijaki so pridobivali praktična znanja s področja umetnosti in digitalnih medijev pri partnerski organizaciji Education In Progress Spain na Mallorci. Usposabljanje je del metode Young Artists Empowerment. Virtualni del mobilnosti je bil opravljen v dveh delih pred in po mobilnosti. Dijaki so bili deležni strokovne, kulturne in jezikovne priprave v okviru Erasmus + projekta Vision of the future 3.

UMETNIŠKO USTVARJANJE NA MALLORCI

V času od 16. do 26. septembra 2022 je bil za 4. letnik aranžerskega tehnika organiziran projektni teden na Mallorci v okviru Erasmus + projekta Vision of the future 3. Dijaki smo pridobili praktična znanja s področja umetnosti in digitalnih medijev pri partnerski organizaciji Education In Progress Spain na Mallorci.

V petek, 16. 9., smo v popoldanskih urah pristali v Palmi. Tisti vikend se je v mestu odvijal največji umetniški festival Nit de l‘Art 2022, v okviru katerega so različni umetniki na ulicah in trgih razstavljali svoja dela. Zaradi festivala so tudi galerije podaljšale svoj urnik. Mi smo si ogledali razstavo konceptualne umetnice Marine Abramović. V naslednjih dneh smo imeli risarske delavnice z Alexisom Ceballom, ogledali smo si tradicionalno hišo in park King’s garden, pomagali smo umetnikom pri postavljanju razstave in si ogledali njihove ateljeje. Prav ta ogled in pogovor z umetniki je bil najbolj nepozaben del obiska Palme. Sprejeli so nas z odprtimi rokami, predstavili so nam nekatera svoja dela, odgovarjali na naša vprašanja in nam dali nasvete glede ustvarjanja in karierne poti.

Projektni teden smo nadaljevali na drugi strani otoka v mestu Alcudia, kjer smo z umetnikom  Christianom Pankoffom širili našo ustvarjalnost. Učil nas je, kako lahko postanemo bolj kreativni in nas pri ustvarjanju ves čas spodbujal ter nam dajal nasvete. Z njim smo si ogledali muzej Sa Bassa Blanca in mesto Pollença. Dva dni pred odhodom smo začeli izdelovati svoj umetniški portfolio.

V ponedeljek, 26. 9., smo se poslovili od prelepe Mallorce in se odpravili nazaj v Slovenijo. Portfolio smo nadgradili ter dokončali pri rednih urah na šoli.

Na projektnem tednu smo spoznali veliko prijaznih umetnikov, si ogledali številne znamenitosti ter pridobili ogromno izkušenj in znanja, ki nam bo koristilo v prihodnosti.

Mija Žagar

  1. Fashion design week Romunija

O 3. 10 do 7. 10. 2022 je bilo v Romuniji organizirano tretje usposabljanje Erasmus+ partnerstva Creative Entrepreneurship for Culture. Udeležilo se ga je šest dijakov tretjega letnika programa aranžerski tehnik.

  1. KISS OF LIFE

od 17. 10. do 23. 10. 2022 smo na šoli gostili drugo aktivnost projekta Kiss of Life (upcycling). Gostili smo dijake in profesorje iz Nemčije in Portugalske. Gostom smo priredili odličen projektni teden na tem UPCYCLING-a. Na številnih delavnicah so spoznali načine ponovne uporabe zavrženih stvari. Teden smo zaključili z multimedijsko modno revijo #wearpoetry  in otvoritvijo razstave Trash art portretov.

  1. MEDNARODNI SEJEM UČNIH PODJETIJ

od 16. 10. do 20. 10. 2022 je na Slovaškem potekal mednarodni sejem učnih podjetij. Sejma se je udeležilo pet  dijakov četrtega letnika programa ekonomski tehnik. Udeležba na sejmu je bila zasnovana kot del usposabljanja v okviru Erasmus+ strateškega partnerstva Virtual companies in vocational education MESU. Več si lahko preberete na spletni strani projekta.

  1. AIDEES

v zadnjem tednu septembra se bodo dijaki in profesorji naše šole udeležili zadnje aktivnosti strateškega partnerstva Erasmus + Poudarjanje pomena vključenosti s spodbujanjem medsebojne pomoči in solidarnosti v Evropi (AIDEES),

  1. ZAKLJUČEK OUR FRIEND MR. ROBOT

Od 4. 11. do 6. 11. 2022  je v Novem Sadu v Srbiji potekalo zaključno srečanje strateškega partnerstva Our Friend mr. Robot z mednarodno zaključno konferenco. Več o konferenci na videoposnetku.

  1. MARKETING 4 ARTISTS

Od 24. 11. 20222 do 25. 11. 2022 se je v Materi v Italiji odvijalo drugo mednarodno srečanje partnerstva Marketing for Artists. Partnerstvo je pregledalo dosedanje aktivnosti in projektne rezultate, določilo datume objave rezultatov in oblikovalo diseminacijski plan za njihovo promocijo.

Maja Prešeren, koordinatorka

 

 

(Visited 205 times, 1 visits today)
Dostopnost