Skoči na glavno vsebino

Vizija prihodnosti je skupni naslov akreditiranih projektov Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana. Projekta 2019 in 2020 počasi zaključujemo, aktivno pa izvajamo dejavnosti projekta 2021 iz novega programskega obdobja (Erasmus+ 2021-2027) za katerega smo prejeli novo VET akreditacijo.

Program Erasmus+ v okviru ključnega ukrepa 1 omogoča posameznikom mobilnost v tujini. Takšna mobilnost je namenjena osebnemu in strokovnemu razvoju posameznika, ki ga podpira naša šola. Program dijakom omogoča praktično usposabljanje v tujini (pri delodajalcu ali v šoli gostiteljici). Mobilnosti se lahko udeležimo tudi učitelji, vodje praktičnega usposabljanja in drugo pedagoško osebje.  V tujini lahko poučujemo, opravljamo sledenje na delovnem mestu (job shadowing) ali pa se udeležimo tečaja ali strokovnega usposabljanja.

Mobilnost dijakov in osebja lahko poteka v države, ki v programu Erasmus+ sodelujejo kot programska ali partnerska država (delujemo kot organizacija pošiljateljica), lahko pa dijake in osebje gostimo tudi v Sloveniji (delujemo kot organizacija gostiteljica).

Mobilnosti se lahko udeležijo posamezniki, ki so vključeni v izobraževanje in usposabljanje na naši šoli na področju PIU (poklicnega izobraževanja in usposabljanja) ter bivši dijaki eno leto po opravljeni maturi.  Dijaki se lahko odločijo za:

  • kratko mobilnost, ki traja od dveh tednov do treh mesecev ali za
  • daljšo mobilnost, ki traja od treh mesecev do enega leta.

Osebje se lahko odloči za:

  • Tečaje
  • Sledenje na delovnem mestu/Job shadowing
  • Aktivnost poučevanja ali usposabljanja

Možno pa je tudi gostiti strokovnjake iz tujine pri nas ter bodoče profesorje na praksi.

Mobilnost tako dijakov kot osebja je odlična priložnost za profesionalni razvoj in izboljšanje kompetenc posameznika.

Načrt aktivnosti projektov mobilnosti je v skladu z evropskim razvojnim načrtom in strateškim načrtom ŠC Srečka Kosovela Sežana.

(Visited 334 times, 1 visits today)
Dostopnost