Skoči na glavno vsebino

Dijaki 2. ART in 2. ET so bili na športnem tednu v Dolenjskih Toplicah od ponedeljka 23. maja do petka 27. maja 2022.

Nastanjeni so bili v Mladinskem taboru »MOJCA«. Športni teden je bil pester in naporen. Aktivnosti so se odvijale v dopoldanskem in popoldanskem času.

Ponedeljkovem kosilu je sledil počitek, nato so se dijaki ob 15. uri poskusili v lokostrelstvu.  Nekateri so bili kar uspešni, saj so njihove izstreljene puščice pristale tudi v rumeni sredini tarče.

Daljši pohod v okolici Dolenjskih Toplic je trajal približno dve uri in pol. Pot ni bila samo ravna,  bilo je nekaj vzpetin,  ki so jih dijaki premagali z dobro voljo in pozitivnostjo. Žal brez pritoževanja kljub temu ni šlo.

V času športnega tedna ni šlo brez kolesarjenja. Pot je bila dolga okoli 32 km. Dijaki so bili s kolesom in obvezno čelado na glavi  tudi tej obveznosti seveda kos. Na koncu jih je sicer malo bolela »ta zadnja«, a kljub temu so bili nase ponosni, ker so vsi prispeli na cilj.

Vreme je bilo v redu, brez večjih ploh in neviht, zato  plavanje v bazenih hotela Krka, ni odpadlo. V toplicah so se dijaki  masirali v različnih vodnih kopelih.

Dnevi so kar hitro minili in četrtkov večer  je bil namenjen družabnemu srečanju. V ta namen sta dijaka ekonomske smeri pripravila taborni ogenj ter igrišče, kjer se je odvijal košarkaški turnir dvojic.

Borba med dvojicami je bila zelo napeta, ker so bile glede košarkaških izkušenj enakovredne. Ob taborni ognju so dijaki  unikatno odpeli izbrane pesmi. Zbrani smo peli z njimi in jim na koncu navdušeno zaploskali.

Po petkovem zajtrku je sledilo popravljanje hišic in okolice. Ob 10. uri nas je avtobus odpeljal najprej v Kočevski Rog, Bazo 20. Baza 20 je bila glavna baza CK KPS in izvršnega odbora OF med drugo svetovno vojno  med letoma 1942 in 1944. Prostor za bazo sta zaradi težke dostopnosti izbrala dr. Pavel Lunaček in dr. Marijan Brecelj. Po uspešno opravljeni predstavitvi so se dijaki s spremljevalcema odpravili proti Sežani.

Prepričana sem, da so bili s 16. športnim tednom zadovoljni in polni novih izkušenj.

Za ekonomski in aranžerski aktiv Lucija Stanič Brezec

(Visited 164 times, 1 visits today)
Dostopnost