Skoči na glavno vsebino

Na Fakulteti za družbene vede izvajajo mednarodni projekt MeWe v sklopu katerega so pripravili delavnice za mlade med 15. in 17. letom, ki so se v družini oziroma domačem okolju že srečali z boleznijo (kronično, akutno, duševno, rakom itd.), oviranostmi (gibalna oviranost, slepost/slabovidnost, gluhost/naglušnost ipd.), odvisnostmi, učnimi težavami bratov in sester in podobno.

Mladi, katerih starši ali skrbniki, brati ali sestre, stari starši, tete, strici ali bližnji prijatelji potrebujejo kakršnokoli pomoč, oporo, podporo, so znatno bolj obremenjeni kot njihovi vrstniki, ki takšne pomoči ne nudijo.

V sklopu 7-ih delavnic, ki potekajo v online okolju, se boste lahko naučili tehnik sproščanja, načinov, kako se spoprijemati z negativnimi občutji ali mislimi, ter se povezali z vrstniki širom cele Slovenije, ki imajo podobne izkušnje kot vi. Delavnice potekajo 1x na teden po približno 1 uro, uro in pol v majhnih skupinah. Delavnico vodita dva mlada izvajalca.

Če si se v opisu vsaj malo prepoznal/-a, te ekipa projekta MeWe vabi, da klikneš na povezavo (tu >>), rešiš kratek vprašalnik in se s tem direktno prijaviš na delavnice. Za sodelovanje boš nagrajen/-a, ob zaključenih delavnicah pa boš dobil/-a tudi potrdilo o sodelovanju.

Za dodatne informacije ali vprašanja: karina.sirk@fdv.uni-lj.si, lahko pa napišeš tudi sms na številko: 070 313 0240

Več o mladih oskrbovalcih v medijih >>

Več o projektu MeWe >> 

(Visited 282 times, 1 visits today)
Dostopnost