Skoči na glavno vsebino

Januar bo filmšulsko bogat mesec. Na voljo so vam kar trije različni dogodki: 13. januarja predstavitev poklicev s področja animiranega filma, 21. januarja ogled filma Lady Bird s pogovorom, začnejo pa se tudi delavnice Osnove montaže video/filmskih vsebin (prijava do 14. 1.).

Predstavitev poklicev s področja animiranega filma

V letu 2022 Filmšulski program bogatimo s predavanji na temo filmskih poklicev. Januarsko srečanje (13. 1. 2022 v Kosovelovem domu) bo osvetlilo poklice na področju animiranega filma. Z gostom Koljo Saksida se bo pogovarjala Paloma Pertot.
Kolja Saksida na filmskem področju ustvarja kot režiser, producent in pedagog. Magistriral je na umetniški univerzi ECAL v Švici. Je eden vidnejših avtorjev animiranih filmov v Sloveniji. Njegovi filmi so bili prikazani na številnih filmskih festivalih, kot rezidenčnega umetnika pa so ga gostile različne mednarodne kulturne organizacije.
Film Lady Bird

V petek, 21. 1. 2022, si bomo ob 15.00 v Kosovelovem domu ob ogledali film Lady Bird (Greta Gerwig / ZDA / 2017). Film so iz seznama ponujenih filmov izbrali dijaki. Filmu bo sledil pogovor.

Samostojni režijski prvenec igralke Grete Gerwig prinaša očarljivo oseben pogled na turbulenten odnos med materjo in najstniško hčerko, na pritiske odraščanja in resnični pomen tistega, čemur pravimo dom.

Delavnica Osnove montaže video/filmskih vsebin

Izvedel jo bo režiser Jernej Kastelec, v prostorih in z opremo Višje strokovne šole Sežana. Udeleženci se bodo spoznali s preprostim brezplačnim programom za izdelavo video/filmskih vsebin.
  • Delavnica bo trajala 20 šolskih ur in bo izvedena v več dnevih. Prve 4 ure bodo namenjene snemanju video posnetkov, naslednjih 16 ur pa montaži.
  • Za udeležbo na delavnici so potrebne prijave na info@kosovelovdom.si, najkasneje do petka, 14. 1. 2022 oz. do zapolnitve mest. Delavnica bo izvedena, če bo dovolj prijavljenih.
  • Termini izvedbe: torek, 25. 1., 1. 2., 15. 2. in 1. 3. 2022, od 17.00 do 20.00. Cena: za dijake 35 EUR.
(Visited 141 times, 1 visits today)
Dostopnost